Anderlecht legt Willem II'er Wellenreuther vast tot en met 2024

Anderlecht legt Willem II'er Wellenreuther vast tot en met 2024

5 juni 2020 – Willem II-keeper Timon Wellenreuther zet zijn loopbaan definitief voort bij Anderlecht. De doelman had een aflopend contract in Tilburg, maar vergat zijn verbintenis tijdig op te zeggen. Daardoor moest de Belgische topclub een overeenkomst bereiken met de Eredivisionist, wat gebeurde. Wellenreuther tekent een contract voor liefst vier jaar bij Anderlecht.Dat laat de Belgische club weten op haar website. Welke vergoeding door het foutje van Wellenreuther betaald moet worden door Anderlecht, is onduidelijk en wordt niet over gecommuniceerd door beide clubs. Maar beide partijen hebben daar wel een overeenkomst over bereikt, anders was er geen transfer gekomen. Daardoor krijgt Willem II in elk geval nog een kleine vergoeding voor de doelverdediger.

"We zijn verheugd dat Timon ondanks de vele interesse voor RSC Anderlecht heeft gekozen", aldus Anderlecht's sportief directeur Peter Verbeke. "Timon brengt, ondanks zijn jonge leeftijd (24), ervaring en leiderschap bij aan onze kern. Hij is een meevoetballende doelman die perfect past binnen onze speelstijl."

Lees ook: Transfervrije Wellenreuther vergeet contract op te zeggen

Wellenreuther kende een moeizame start in Tilburg en werd daarin zelfs vervangen door Mattijs Branderhorst (inmiddels vertrokken naar NEC, red.), maar afgelopen seizoen stond hij zijn mannetje meer dan onder de lat. De oud-doelman van onder andere Schalke 04 en Real Mallorca speelde 77 duels namens Willem II, waarin hij zeventien maal de nul hield.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 2 juli 2020

  2. woensdag 1 juli 2020