Ajax blij met Van der Gaag en geeft hem een nieuw contract

Ajax blij met Van der Gaag en geeft hem een nieuw contract

5 juni 2020 – Ajax heeft het contract van Mitchell van der Gaag vrijdag opengebroken en verlengd. De Amsterdammers zijn zeer tevreden over de werkzaamheden van de oefenmeester en wordt voor zijn goede werk beloond met een verbintenis tot en met 2023. "Mitchell doet het heel erg goed, vandaar dit nieuwe en langere contract. Hij is talentvol en ook ervaren", aldus Marc Overmars.Dat laat Ajax weten op het clubkanaal. Zijn oude verbintenis liep nog door tot en met 2021, maar na het eerste seizoen heeft Ajax genoeg vertrouwen voor de toekomst en een langer contract. "Een hoofdtrainer van Jong Ajax moet oog hebben voor de verdere ontwikkeling en doorstroming van jeugdspelers richting ons eerste elftal", aldus Overmars. "Daarnaast wil Jong Ajax goed presteren in de Eerste Divisie. Mitchell heeft afgelopen seizoen laten zien dat hij met al die zaken erg goed om kan gaan. Dit nieuwe contract heeft hij verdiend, wij zijn erg tevreden over hem."

Zelf is de coach, die eerder werkte bij Marítimo Funchal, Belenenses, Ermis Aradippou, FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda, ook blij met het vertrouwen van de clubleiding. "Helaas heb ik mijn eerste seizoen bij Ajax als gevolg van het coronavirus niet af kunnen maken. Maar ondanks dat heb ik in de ontwikkeling van de spelers en de resultaten die we boekten veel aanknopingspunten gezien voor volgend seizoen", aldus Van der Gaag. "Ik kijk ernaar uit de draad weer op te pakken met het team, en zo veel mogelijk spelers verder klaar te stomen voor het eerste elftal."

Jong Ajax sloot het seizoen af op de vierde plaats in de Eerste Divisie afgelopen seizoen, maar was wel de meestscorende ploeg van de competitie. Een jaar eerder werd de ploeg na het kampioenschap 'slechts' elfde. Van der Gaag volgde Michael Reiziger op, die aan de staf van het eerste team werd toegevoegd.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 2 juli 2020

  2. woensdag 1 juli 2020