Hofs van staf A-selectie naar hoofdtrainer O21-team bij Vitesse

Hofs van staf A-selectie naar hoofdtrainer O21-team bij Vitesse

5 juni 2020 – Vitesse heeft Nicky Hofs en Tim Cornelisse aangesteld als duo voor het nieuwe O21-team dat vanaf volgend seizoen actief is in de voetbalpiramide. Hofs is eindverantwoordelijke en vertrekt daardoor uit de technische staf van het eerste team. "Ik wilde graag weer een eigen team gaan trainen. Veel op het veld staan, zelf trainingen leiden en voor de groep staan."Dat vertelt Hofs over zijn nieuwe rol binnen Vitesse, waardoor hij dus niet langer onderdeel uitmaakt van de technische staf. "Dat heb ik nu nodig voor mijn ontwikkeling. Daarnaast kijk ik met veel plezier uit naar de samenwerking met Tim. We kennen elkaar al lang. En ik denk dat we elkaar als duo goed aanvullen en uitdagen om het maximale uit elkaar, het team en de individuele ontwikkeling van de spelers te halen", aldus de voormalig voetballer van de Arnhemmers.

Cornelisse was werkzaam in de jeugdopleiding van Vitesse en sloot na het vertrek van Leonid Slutsky tijdelijk aan bij het eerste team. Technisch directeur Johannes Spors is blij met de ontwikkeling van de oud-profvoetballer. "Ook Tim maakt een goede ontwikkeling door. Hij heeft kort voor de winterstop zelfs een tijdje aan mogen haken bij het eerste elftal. Tim heeft deze nieuwe stap zelf afgedwongen."

Looms terug naar Heracles Almelo
Verder keert Mark Looms terug naar Heracles, om daar vanaf volgend seizoen te werken in de jeugdopleiding – die samen met FC Twente gaat. De laatste jaren werkte hij bij PEC Zwolle, maar toen technisch directeur Tim Gilissen belde met de vraag of hij terug wilde komen, hoefde hij niet lang na te denken.

"Ik wist meteen: Ik ga terug. Ik ben een Heracles-man. Dat gevoel heb ik bij Zwolle nooit gehad", vertelt hij tegenover TC/Tubantia. "Ik kijk er naar uit, ik ben ambitieus. Ik wil zelf ook doorgroeien. Uiteindelijk wil ik coach betaald voetbal worden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 juli 2020

  2. vrijdag 3 juli 2020