Memphis en Tete worden terugverwacht bij Olympique Lyon

Memphis en Tete worden terugverwacht bij Olympique Lyon

5 juni 2020 – Memphis Depay en Kenny Tete moeten zich weer gaan melden bij Olympique Lyon. De Franse topclub gaat de training vanaf maandag onder de juiste voorwaarden weer hervatten, ook met het oog op de Champions League. Voor Memphis is het nog wel even de vraag of hij de groepstraining zou meedoen.En dat is niet alleen omdat hij herstellende is van een zware knieblessure, maar vooral ook omdat hij eerder deze week aanwezig was bij de demonstratie in Rotterdam, waar de anderhalvemeter niet gegarandeerd kon worden. PSV'er Denzel Dumfries traint om die reden de rest van het seizoen alleen. Hoewel de Nederlandse aanvaller weer wordt verwacht in Frankrijk – de laatste tijd revalideerde hij in Nederland -, is het onduidelijk of hij weer op de training zal staan. Naar eigen zeggen is hij wel fit genoeg om weer te voetballen.

Lyon schrijft op de clubsite dat het de training weer hervat, zoals is toegestaan door de Franse overheid. De versoepeling van die regels was voor de Ligue 1-club juist reden om een rechtszaak aan te spannen tegen de Franse voetbalbond, in de hoop dat de competitie nog afgemaakt mag worden, of dat de club een schadevergoeding krijgt. In de huidige eindstand grijpt Lyon namelijk naast alle prijzen en Europese tickets.

Lees ook: voorstel Lyon afgewezen, wel toestemming voor oefenduels

Toch zal het dit seizoen nog wel officiële duels gaan spelen: in de Coupe de la Ligue (finale tegen Paris Saint-Germain) en de Champions League (achtste finale tegen Juventus) komt het vermoedelijk nog wel in actie. Ook kan het via die weg alsnog een Europees ticket bemachtigen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 juli 2020

  2. vrijdag 3 juli 2020