'FC Twente voert gesprekken met Duitse trainer Zorniger'

5 juni 2020, 09:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente voert gesprekken met Alexander Zorniger. De 52-jarige oefenmeester is in beeld om de nieuwe trainer te worden in Enschede en beschikt over een prima staat van dienst. De laatste jaren werkte hij bij de Deense topclub Brøndby IF en eerder was hij hoofdcoach van RB Leipzig (in de lagere divisies) en VfB Stuttgart.

Dat weet TC/Tubantia althans. Van een akkoord is overigens nog zeker geen sprake, maar de eerste gesprekken zijn volgens het regionale medium wel al gevoerd. Zorniger zit na de zomer zonder club, aangezien zijn periode bij Brøndby IF ten einde komt. Met die club staat hij momenteel op de vierde plaats in Denemarken.

Algemeen directeur Paul van der Kraan wil niet reageren op de geruchten, maar zeker is dat hij haast zal moeten maken. Hij wilde voor 1 juni al een nieuwe technisch directeur aanstellen, maar die is er nog niet. Een trainer logischerwijs dus ook nog niet. De naam van Michel Preud'homme viel in Enschede, terwijl Jan-Joost van Gangelen meldde dat Bert van Marwijk is benaderd voor een technische functie.

Echt concreet lijkt dat allemaal nog niet, wat het nieuws rondom Zorniger wél is. Ook al zijn het slechts gesprekken. Mocht het tot een akkoord komen, dan krijgt de Eredivisie komend seizoen vier Duitse trainers. Vitesse en PSV stelden voor komend jaar ook al een Duitser aan, terwijl Frank Wormuth al langer onder contract staat bij Heracles Almelo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen