Spoorboekje: Bayern tegen Leverkusen, Dortmund treft Hertha

Spoorboekje: Bayern tegen Leverkusen, Dortmund treft Hertha

6 juni 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 6 juni.
Specials

Transferweekje
Hoewel de seizoenen hier en daar volop bezig zijn met de hervatting, nadert ook het openen van de transferwindow in reguliere vorm. Contracten lopen af en de transfergeruchten nemen toe, ondanks de financiële onzekerheid. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Bayer Leverkusen – Bayern München (15.30 uur)
Wie kan het ongenaakbaar lijkende Bayern München schade toebrengen? Na de coronastop won Hansi Flick met zijn elftal alle duels, waardoor het simpel afstevent op de volgende landstitel. Met het elftal van Peter Bosz heeft Der Rekordmeister nog een appeltje te schillen, want in het eerste onderonsje kwam Leverkusen als winnaar uit de bus (1-2). Kunnen ze ditmaal weer voor een stunt zorgen?

Borussia Dortmund – Hertha BSC (18.30 uur)
De wederopstanding van Hertha BSC is krankzinnig. Onder de nieuwe trainer Bruno Labbadia werden met drie zeges (negen goals voor, nul tegen) en één gelijkspel (tegen RB Leipzig) alle degradatiezorgen weggespeeld en staat het opeens uiterst knap in het linkerrijtje. Als deze vorm doorzet, mogen ze zelfs nog omhoog kijken naar een Europa League-plaats. Niemand die dat had durven dromen bij de hervatting. Kunnen ze ook Dortmund verrassen? 

SCR Altach – Wattens (17.00 uur)
Alex Pastoor had als doelstelling met SCR Altach om bij de beste twee ploegen in de degradatiepoule van Oostenrijk te komen. Dat betekent namelijk uitzicht op de voorrondes van de Europa League, maar de Nederlandse coach begon meteen met een domper: 1-1 tegen de nummer voorlaatst. Wattens deed het met een 0-5 (!) nederlaag tegen de hekkensluiter nog veel slechter, waardoor Altach ditmaal wel moet winnen. 

Voetbal op tv

12.55 uur: Arminia Bielefeld – 1. FC Nürnberg, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de 2. Bundesliga
15.30 uur: Bayer Leverkusen – Bayern München, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Bundesliga
15.30 uur: RB Leipzig – SC Paderborn, FOX Sports 2, live verslag van het duel in de Bundesliga
15.30 uur: Eintracht Frankfurt – FSV Mainz, FOX Sports 3, live verslag van het duel in de Bundesliga
17.00 uur: Paniekvoetbal, Ziggo Sport, tv-programma
18.30 uur: Borussia Dortmund – Hertha BSC, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Bundesliga
20.25 uur: Studio Bundesliga, FOX Sports 1, tv-programma 

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020