Transferweekje: Fer, FC Twente en stoute plannen van Chelsea

Transferweekje: Fer, FC Twente en stoute plannen van Chelsea

6 juni 2020 – Hoewel de seizoenen hier en daar volop bezig zijn met de hervatting, nadert ook het openen van de transferwindow in reguliere vorm. Contracten lopen af en de transfergeruchten nemen toe, ondanks de financiële onzekerheid. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.Fer lastig verhaal voor Feyenoord
Feyenoord moet steeds meer vrezen voor een vertrek van Leroy Fer. Volgens Voetbal International is Fer bereid water bij de wijn te doen, maar niet tegen elke prijs. De dertigjarige Fer wil ook een van zijn laatste contracten financieel goed invullen. Volgens Feyenoord Transfermarkt ziet het er niet naar uit dat Fer er nog uitkomt met de Rotterdammers en is Besiktas zéér concreet. In Turkije zou een financieel veel aantrekkelijker voorstel voor hem klaarliggen: het drievoudige van zijn Feyenoord-salaris in combinatie met een driejarig contract. In Turkije wordt zelfs al gesproken over een medische keuring van Fer. Dat nemen we vooralsnog met een korrel zout, maar een langer verblijf in De Kuip kon weleens een lastig verhaal worden.

Stoute plannen Chelsea
Een volgende miljoenentransfer is aanstaande. In navolging van Paris Saint-Germain, dat Mauro Icardi overnam van Internazionale, werkt Chelsea aan de komst van Timo Werner. De Londenaren gaan de clausule in zijn RB Leipzig-contract activeren. Voor circa zestig miljoen euro komt Werner dan naar Stamford Bridge. Volgens de BBC hebben club en speler al akkoord. Werner tekent waarschijnlijk een vijfjarig contract met een jaarsalaris van ruim tien miljoen euro. Ook hoopt Chelsea Ben Chilwell naar Londen te halen, weet The Guardian. Frank Lampard ziet in de 23-jarige verdediger van Leicester City zijn nieuwe linksback. Echter heeft de Engelsman geen clausule in zijn contract en moet Chelsea onderhandelen met Leicester. Chilwell zal minstens 65 miljoen euro moeten kosten, maar Chelsea zou eerder denken aan een transfersom van 50 miljoen euro. Als beide partijen er niet uitkomen, geldt Nicolas Tagliafico als goedkoper alternatief.

Stilte voor de storm bij FC Twente
Het is stilte voor de storm in Enschede, althans dat is te hopen voor de Tukkers. Vooralsnog zagen zij namelijk vooral sterkhouders vertrekken: trainer Gonzalo García, technisch directeur Ted van Leeuwen en diverse spelers zoals Javier Espinosa, Haric Vuckic en Aitor Cantalapiedra vertrokken in de luwte. Daar kwam deze week Paul Verhaegh bij, die besloot te stoppen. Maar waar blijven de nieuwe mensen? Algemeen directeur Paul van der Kraan wilde voor 1 juni een nieuwe technisch directeur aanstellen, maar die is er nog niet. Een trainer logischerwijs dus ook nog niet en nieuwe spelers evenmin. Er zouden volgens TC/Tubantia gesprekken lopen met de Duitser Alexander Zorniger. De naam van Michel Preud'homme viel ook in Enschede, terwijl Jan-Joost van Gangelen meldde dat Bert van Marwijk is benaderd. Allemaal heel voorzichtige geruchten, terwijl Van der Kraan eerder nog openlijk baalde dat alles uitlekte bij FC Twente. Blijft het nu allemaal binnenskamers of zijn er gewoon weinig ontwikkelingen?

Make-over Fortuna Sittard
Er zal het nodige veranderen in Sittard: Kevin Hofland is definitief aangesteld als de nieuwe coach en met Acun Illicali komt er een nieuwe (mede)eigenaar, maar ook de selectie ziet er komend seizoen totaal anders uit. De soap rondom Mark Diemers is inmiddels breed uitgemeten, terwijl Amadou Ciss op weg is naar Frankrijk en men ook voor Lisandro Semedo (werd verhuurd) in de rij staat. Eerder werd al afscheid genomen van onder anderen Wessel Dammers en huurlingen Felix Passlack, Vitalie Damascan en Alex Carbonell. Op alle denkbare vlakken komt er dus een make-over voor Fortuna Sittard, dat Yanick van Osch (Jong PSV) en Roel Janssen (VVV-Venlo) reeds presenteerde. Aan dat rijtje wordt vermoedelijk Emil Hansson toegevoegd: de Limburgers willen hem voor vier jaar vastleggen. Hoe ziet het er na de zomer uit in Sittard?

Assistent-trainers bij topclubs
Het ging afgelopen week ook veel over assistent-trainers bij de topclubs. Atlético Madrid communiceerde het vertrek van Germán Burgos, de rechterhand van hoofdtrainer Diego Simeone. Een opvolger is nog niet bekend, dat is bij Manchester City wel aan de hand. Vincent Kompany wees een aanbieding van City af, waardoor de club volgens Marca bij Juanma Lillo is uitgekomen. Het is een goede vriend van Guardiola en hij leerde hem in de beginperiode de kneepjes van het vak. Schalke 04 zou in crisistijd volgens dezelfde Spaanse krant uitkomen bij oud-spits Raúl. De voormalige goalgetter is in beeld om de Duitse club van advies te voorzien en mogelijk ook een rol te spelen in de technische staf. Omdat hij alleen ervaring heeft als jeugdtrainer, lijkt hoofdcoach worden geen optie, maar assistent wel. Tussen 2010 en 2012 stond hij als speler al onder contract bij Die Königsblauen. 

Keeperspositie Heerenveen
Wat gaat er gebeuren met de keeperspositie in Heerenveen? De afgelopen drie jaar vertrokken er met Erwin Mulder, Maarten de Fockert, Wieger Sietsma, Wouter van der Steen, Jan Bekkema al de nodige keepers transfervrij, maar daar komen deze zomer Warner Hahn, Travor Doornbusch én Filip Bednarek bij. Laatstgenoemde had men in het Abe Lenstra Stadion graag gehouden, maar hij koos voor een avontuur in thuisland Polen. Het gevolg is dat na al die vertrokken doelverdedigers er nul meer over zijn in de eerste selectie. ADO's Luuk Koopmans zou in beeld zijn, al is dat nog een onbevestigd gerucht. De naam van Hidde Jurjus wordt ook genoemd, al valt zijn naam beduidend minder vaak dan die van Koopmans. Zeker dat er niet één, maar minstens twee keepers moeten komen. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020