Transfervrije Wellenreuther vergeet contract op te zeggen

5 juni 2020, 07:48

Willem II-keeper Timon Wellenreuther vertrekt vermoedelijk tóch niet transfervrij uit Tilburg. Hoewel de doelman over een aflopend contract beschikt en zijn afscheid reeds aankondigde, is hij samen met zijn zaakwaarnemer zijn contract vergeten op te zeggen. Door het ontbreken van het schriftelijke verzoek, is zijn verbintenis automatisch verlengd.

Dat schrijft het Brabants Dagblad althans. Dat betekent dat hij wettelijk gezien nog een jaar onder contract staat in Tilburg. Voetballers moeten ondanks een aflopend contract hun verbintenis opzeggen bij hun werkgever, anders wordt die stilzwijgend verlengd, zoals dat andersom ook moet gebeuren met een formele ontslagbrief. Meestal sturen clubs die voor 1 april.

Lees ookADO-transfer Bourard en GAE-transfer Idzes onzeker door fout

Het nieuws betekent overigens niet dat Wellenreuther - die zijn afscheid al aankondigde - niet vertrekt. Volgens het BD moet er nu een bedrag(je) op tafel komen voor de Duitse keeper, die zou hebben gedreigd met een rechtszaak. Zijn nieuwe werkgever is bereid om dat te doen, waardoor hij naar verwachting vandaag (vrijdag) al wordt gepresenteerd bij zijn nieuwe club.

Wellenreuther kende een moeizame start in Tilburg en werd daarin zelfs vervangen door Mattijs Branderhorst (inmiddels vertrokken naar NEC, red.), maar afgelopen seizoen stond hij zijn mannetje meer dan onder de lat. De oud-doelman van onder andere Schalke 04 en Real Mallorca speelde 77 duels namens Willem II, waarin hij zeventien maal de nul hield.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen