KNVB-directie, Koeman en bondsvoorzitter Spee doen loonoffer

KNVB-directie, Koeman en bondsvoorzitter Spee doen loonoffer

5 juni 2020 – In navolging van vrijwel de gehele Eredivisie maakt ook de KNVB-top en bondscoach Ronald Koeman een gebaar. De belangrijke mensen binnen de voetbalbond doen een loonoffer om de KNVB te ontzien in deze zware coronatijd. Bondsvoorzitter Just Spee – die anders dan zijn voorganger Michael van Praag wél wordt betaald voor zijn diensten – ziet zelfs af van zijn volledige vergoeding.

Dat schrijft De Telegraaf althans. Spee kreeg voor zijn driedaagse werkweek zo'n 85.000 euro per jaar, maar zal die niet accepteren. Ook de volledige directie van de KNVB en bondscoach Koeman gaan salaris inleveren en nemen het gesloten voetbalakkoord daarbij als basis.

Lees ook: Vakbonden clubs en spelers akkoord over maatregelen

In dat loonoffer staat dat de breedste schouders, de zwaarste lasten moeten dragen. Gudde liet eerder al doorschemeren dat de KNVB loon in zou leveren, net als in de rest van de voetballerij. Vrijwel alle Eredivisie-clubs hebben inmiddels een officieel akkoord naar buiten gebracht. Het zorgt voor meer solidariteit en daadkracht als de voetballerij eensgezind optreedt, ook voor de slagingskans van hun noodfonds.

gerelateerd