Gemeente wil stadionhuur Roda JC flink verlagen

4 juni 2020, 20:18

De gemeente Kerkrade steekt Roda JC de helpende hand toe. Het college is bereid de komende drie jaar de huurkosten voor het Parkstad Limburg Stadion te verlagen. De gemeenteraad zal nog wel akkoord moeten geven, maar is het verzoek duidelijk.

'Het niet instemmen met het verzoek zal het einde betekenen van Roda JC en slaat dan terug op de gemeente. De gevolgen daarvan zijn aanzienlijk', schrijft het college in een motiverende brief aan de raad. Zo heeft de Eerste Divisie-club nog een schuld van negentien miljoen euro openstaan bij de gemeente en zou er in het donkerste scenario ook een leeg stadion met vaste lasten achterblijven.

De bedoeling is dat Roda de komende drie jaar 250.000 euro in plaats van 800.000 euro aan huur betaalt en de totale huurverlaging in de periode 2023-2046 terugbetaalt. Als Roda voor 2024 terugkeert in de Eredivisie, begint de club eerder met aflossen.

Lees ook: investeerders pompen miljoenen in Roda JC

Op 1 juli buigt de raad zich over het voorstel. 'Het instemmen met het verzoek geeft kans op meer (financiële) bestendigheid, maar geen zekerheid. De sportieve prestaties van Roda JC zullen de financiële positie altijd blijven beïnvloeden en vormen dus een onzekere factor. Er zijn dan ook geen harde garanties te geven', zet het gemeentebestuur ook een kanttekening.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen