Vitesse bindt assistent Oosting voor twee seizoenen

Vitesse bindt assistent Oosting voor twee seizoenen

4 juni 2020 – Vitesse heeft het contract van assistent-trainer Joseph Oosting vandaag (donderdag) met twee jaar verlengd. De 48-jarige oefenmeester blijft betrokken bij het eerste team en hoopt in de toekomst door te groeien naar hoofdcoach in Arnhem. Daarvoor gaat hij de komende jaren de benodigde diploma's behalen.Dat laat Vitesse weten. "Ik heb al vaker gezegd dat Vitesse voor mij voelt als een grote en warme familie", aldus Oosting. "Ik ben iemand die het belangrijk vindt om ergens op mijn plek te zijn. De club heeft het vertrouwen in mij uitgesproken. Daarnaast heb ik volop mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen." Sluiting gaat aan het werk naast de nieuwe coach Thomas Letsch, maar fungeerde het afgelopen seizoen even als interim-hoofdtrainer. Omdat hij niet de juiste papieren heeft, moest Edward Sturing in de tweede seizoenshelft zijn plek overnemen.

"De ervaring als interim-hoofdtrainer was heel bijzonder. Vanaf komend seizoen ga ik de cursus Coach Betaald Voetbal volgen. Op termijn zie ik in mijzelf een hoofdtrainer, maar de komende tijd wil ik als assistent-trainer mijn bijdrage leveren aan deze mooie club", aldus Oosting.

Ook technisch directeur Johannes Spors is blij met het contractnieuws. "Joseph is iemand waar je op kan bouwen. Hij brengt ten eerste kwaliteit met zich mee. Daarnaast is het een prettige persoonlijkheid die uitstekend de balans bewaakt tussen discipline en groepsgevoel. Kortom, een zeer waardevolle trainer voor onze club", aldus de Duitser.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020