Memphis: "Als EK door zou gaan: ik was erbij en ready"

Memphis: "Als EK door zou gaan: ik was erbij en ready"

4 juni 2020 – Memphis Depay had in een 'normaal' seizoen nog een kleine twee weken gehad voor de start van het EK Voetbal voor het Nederlands elftal, maar denkt dat hij fit genoeg was geweest als het eindtoernooi voor de deur stond. De aanvaller van Olympique Lyon kampte met een zware knieblessure, die hij in december 2019 opliep. "Als het EK door zou gaan: ik was erbij en ready."Dat vertelde hij tijdens het tv-programma Beau. Bang dat hij een nieuwe blessure oploopt, is hij ondanks zijn versnelde herstel niet. "Ik heb geen angst dat het opnieuw gebeurt. Ik ben dynamisch. Ik denk niet veel na met mijn bewegingen, alles gaat vanzelf", aldus de aanvaller, die via sociale media meermaals filmpjes deelde van zijn herstel.

Lees ook: 'Memphis fit voor hervatten groepstraining bij Lyon'

"Op video's kreeg ik veel reacties", vertelt Memphis, die bewust pas weer op social media actief werd na de eerste fase van zijn herstel. "Het is logisch dat mensen denken dat ik te snel weer opbouwde. Maar overal is het protocol van behandelen anders, dus ik deed niks raars."

In december scheurde hij zijn kruisband af en hij revalideerde heel snel met het EK 2020 als doelstelling, maar het eindtoernooi is door de coronacrisis verschoven.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020

  3. dinsdag 7 juli 2020