'Fortuna Sittard wil Hansson overnemen van Hannover 96'

4 juni 2020, 14:25

Fortuna Sittard hoopt Emil Hansson in de zomer permanent over te nemen van Hannover 96. De Zweed kwam afgelopen half jaar uit voor RKC Waalwijk in de Eredivisie en stond in de belangstelling van diverse clubs in Nederland, maar de Limburgers lijken vooralsnog de beste papieren te hebben. Het gaat daarbij om een koopdeal.

Dat schrijft De Limburger althans. Waar veel clubs dachten aan een verhuurbeurt voor Hansson komend seizoen, zou het volgens het regionale medium in dit geval gaan om een blijvende overeenkomst. Hansson kan in Sittard een contract voor liefst vier seizoenen ondertekenen. De Limburgers namen recent afscheid van negen spelers (huurlingen en aflopende contracten), terwijl [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/368084/fortuna-raakt-ciss-kwijt-aan-ligue-1-club-bod-op-diemers/,_blank,Mark Diemers en Amadou Ciss op weg zijn naar de uitgang]. 

Lees ook: 'RKC wil Hansson weer: concurrentie uit Eredivisie'

Volgens Sjors Ultee is er nog geen sprake van een deal, maar wel wordt er gesproken over een overeenkomst. Hannover 96 had eerst de plannen om de middenvelder annex aanvaller te verhuren, maar de kans dat hij nog doorbreekt voor zijn verbintenis in 2022 afloopt, acht de Duitse club mogelijk klein. Zeker omdat het plan om hem komend seizoen sowieso nog te verhuren, er volgens diverse Duitse media al lag.

Hansson had vorig seizoen een groot aandeel in de promotie van RKC Waalwijk naar de Eredivisie, met liefst 44 (!) optredens, waar hij met dertien doelpunten en twaalf assists bij liefst dertig procent bij alle goals betrokken was. In de winterstop keerde hij terug van Hannover 96 terug bij RKC Waalwijk. In de zeven duels waarin hij speelde, kwam de oud-Feyenoorder tot één treffer. Hoewel die club hem  hoopte te behouden, trekt hij dus vermoedelijk naar Limburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen