Salarissen in Eerste Divisie 'veel lager' dan gecommuniceerd

4 juni 2020, 11:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De salarissen in de Eerste Divisie liggen een stuk lager dan gedacht. Recentelijk kwam naar buiten dat het gemiddelde zo'n drieduizend euro per maand zou zijn, maar dat is volgens diverse zaakwaarnemers niet aan de orde. Helemaal als je de grotere clubs als SC Cambuur, NEC en NAC Breda niet meerekent.

Dat schrijft Voetbal International. "Ik las recent dat jongens minimaal dertienhonderd euro verdienen in de Eerste Divisie. Onzin! Dat ligt veel lager", stelt zaakwaarnemer Stefano van Delden. "Clubs willen alleen niet dat dit naar buiten komt. Er zijn clubs die spelers contracten van zeshonderd euro per maand aanbieden. Dan schaam ik me bijna en zeg ik: neem mijn fee ook maar. Waar gaat het dan nog over?", vraagt hij zich hardop af.

Volgens het weekblad wordt het verhaal van Van Delden bevestigd door zijn collega's. Er worden veel lagere bedragen betaald dan soms gecommuniceerd. Het is een onderstroom in de voetballerij waar mensen liever over zwijgen. Volgens de Coöperatie Eerste Divisie (ECV) lag het gemiddelde loon in de Eerste Divisie tussen de vijftig en zestig duizend euro bruto per jaar, maar dat is volgens de zaakwaarnemers dus niet aan de orde.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen