Dumfries traint rest van seizoen individueel na bezoek aan protest

4 juni 2020, 11:14   Bijgewerkt: 4 juni 2020, 11:43

Denzel Dumfries krijgt een apart trainingsprogramma aangeboden van PSV voor de rest van dit seizoen. De eerste selectie van de Eindhovenaren traint door tot 10 juni, maar daar zal de aanvoerder niet meer aan meedoen. Hij volgt een individueel trainingsprogramma na zijn bezoek aan de demonstratie in Rotterdam. Dat om alle risico's rondom het coronavirus te voorkomen.

Dat schrijft PSV op de clubsite. Dumfries heeft woensdag geprotesteerd in Rotterdam tegen racisme en politiegeweld. De protestactie werd voortijdig afgeblazen vanwege de hoge opkomst en de problematiek eerder in Amsterdam, toch heeft niet iedereen zich in Rotterdam gehouden aan de voorschriften van anderhalve meter afstand.

 

Daarom neemt met Dumfries geen enkel risico. 'Hoewel de voetballer persoonlijk alle veiligheidsvoorschriften in verband met corona respecteerde, achten hij en PSV het verstandig om geen risico's te nemen. De medische staf van PSV blijft ook de gezondheidssituatie van Dumfries monitoren, net zoals dit bij de andere spelers het geval is. De voorzorgsmaatregel die PSV neemt is een gevolg van de keuze die Dumfries heeft gemaakt om aan de demonstratie deel te nemen. Alle betrokkenen beseffen dat deze keuze gemaakt kan worden omdat er geen wedstrijden zijn', schrijft PSV in een verklaring.

Lees ook: Dumfries demonstreert mee in Rotterdam: 'Het is genoeg'

Wereldwijd zijn de voorbije week mensen de straat op gegaan na de dood van George Floyd. De Amerikaanse zwarte man kwam om het leven door politiegeweld. Een agent hield minutenlang zijn knie op de nek van de man en negeerde de noodkreten van de arrestant. 'I can't breathe', zei hij elf keer. Eerder al maakte de voetballerij massaal statements tegen deze laffe daad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen