'Door het verleden gaat Arnesen zwetend eerste transferzomer in'

'Door het verleden gaat Arnesen zwetend eerste transferzomer in'

4 juni 2020 – Feyenoord houdt de hand momenteel strak op de knip. De Rotterdammers zijn volop aan het bezuinigen na de torenhoge uitgaven van de laatste jaren. De lonen moeten omlaag, zoveel is duidelijk. Dat zorgt met het oog op het nieuwe seizoen echter voor de nodige problemen. Zo zijn zelfs de aflopende contracten van Leroy Fer en Eric Botteghin problematisch om te verlengen. Dat schetst Mikos Gouka in zijn column in het Algemeen Dagblad. Eerder nog kwam naar buiten dat interim technisch directeur Sjaak Troost door het leven ging als 'Sintersjaak', waardoor het gemiddelde jaarsalaris bij Feyenoord op zo'n één miljoen euro ligt. 'Mede dankzij afgelopen zomer, waarin vrijwel alles kon. Supporters kokhalzen bijna bij het idee dat de Ier Liam Kelly zo'n 600.000 euro per seizoen opstrijkt en dat Oxford United hem gratis mocht gebruiken', aldus Gouka.

'Maar goed, dat is nog geen miljoen euro. Nicolai Jørgensen krijgt bijna twee miljoen per seizoen na een periode waarin hij niet presteerde. Jens Toornstra werd miljonair en Steven Berghuis zelfs de bestbetaalde Feyenoorder in jaren. Al maakte hij zijn riante salaris wél waar. Wisselspeler Luciano Narsingh deed dat niet en die strijkt veel meer dan een miljoen per seizoen op. Net als Leroy Fer, al presteerde ook hij na de komst van trainer Dick Advocaat gewoon goed', valt er te lezen. Talent Dylan Vente zou met 200.000 euro meer verdienen dan premier Mark Rutte.

Daardoor was het logisch dat Bryan Linssen bij het eerste aanbod van 400.000 euro besloot om niet in te gaan op het voorstel. 'Door de erfenis uit het verleden en uiteraard ook de gevolgen van de coronacrisis gaat Arnesen zwetend zijn eerste transferzomer in. Dat hij ook nog eens moet uitleggen dat Dirk Kuyt het hoofdtrainerschap van Feyenoord is toegezegd, zorgt voor onnodige afleiding. Die opvallende toezegging deden zijn voorgangers. Ja, dezelfde voorgangers die wél een mijter konden opzetten, waar de Deen dat niet kan.'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020