Spoorboekje: kabinet ontvangt deltaplan, Gladbach tegen Freiburg

Spoorboekje: kabinet ontvangt deltaplan, Gladbach tegen Freiburg

5 juni 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 5 juni.
Nieuws

Deltaplan wordt overhandigd
Het Nederlandse betaald voetbal wil volgens De Telegraaf en de NOS vanmiddag het deltaplan overhandigen aan het kabinet. Daarin staat vermeld hoe clubs de coronacrisis willen overleven. Ook zullen zij vragen om overheidssteun.

Wedstrijden

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach (20.30 uur)
Borussia Mönchengladbach kwam met zand in de moter uit de coronastop, waardoor de 4-1 zege op Union Berlin meer dan welkom was. Daardoor heeft het de vierde plaats in de Bundesliga nog wel in handen, maar Bayer Leverkusen hijgt meer dan in de nek. Daardoor kan Marco Rose met zijn elftal zich geen misstap veroorloven en kan het mogelijk uitlopen, omdat Bayer koploper Bayern München treft.

Santa Clara - Sporting Braga (20.00 uur)
Als nummer drie van Portugal kent Sporting Braga een uitstekend seizoen. Ondanks de uitschakeling in de Europa League en het vertrek van succescoach Rúben Amorim naar concurrent Sporting Portugal, zijn de resultaten in de Portugese competitie nog altijd prima. De vier duels voor de coronastop werden allemaal gewonnen, waaronder van Benfica. Toch lijkt aansluiten bij de top-twee onrealistisch, waardoor ze vooral de derde plaats moeten vasthouden. 

Voetbal op tv

18.30 uur: Paniekvoetbal, Ziggo Sport, voetbaltalkshow
19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, actualiteitenprogramma
20.25 uur: SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach, FOX Sports 1, live verslag van het Bundesliga-duel 

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 juli 2020

  2. vrijdag 3 juli 2020