Anderlecht vreest voor puntenaftrek bij doorgaan FFP-regels

Anderlecht vreest voor puntenaftrek bij doorgaan FFP-regels

4 juni 2020 – Anderlecht moet het volgende seizoen mogelijk beginnen met een puntenaftrek. De Belgische topclub kan momenteel niet voldoen aan de Financial Fair Play en Pierre François, CEO van de Jupiler Pro League, voelt er weinig voor om de regel ondanks de coronacrisis uit te stellen. Een tijd geleden werd gestemd om de regels vanaf deze zomer in te stellen en dat blijft vermoedelijk aan de hand.Dat schrijft Het Nieuwsblad althans. Dat zou slecht nieuws betekenen voor Anderlecht, want de Belgische club kan momenteel nog niet aan de eisen voldoen. De Financial-Fair Play-regels staan bij de volgende Pro League-vergadering op de agenda, maar ondanks het verzoek om dat gesprek nog even uit te stellen, wordt dat vermoedelijk niet gedaan. Daarom gaat het plan om de regels vanaf volgend seizoen door te voeren, vermoedelijk alsnog gewoon in.

Het moet zorgen dat de Belgische clubs minder structurele verliezen draaien en de clubs minder snel op omvallen komen te staan. De laatste jaren hebben veel clubs financiële problemen, recentelijk viel SC Lokeren nog om. In drie jaar tijd mag een club niet meer dan vijf miljoen euro verlies maken en voor veel clubs is dat geen probleem, behalve voor Anderlecht.

Die club noteerde afgelopen seizoen flinke rode cijfers en zullen daarom snel beterschap moeten tonen. Dat wordt lastig, omdat de investeringen in grote namen zoals Vincent Kompany, Nacer Chadli en Samir Nasri dan pas op de jaarrekening staan en de club naast Europa greep in de competitie. Tel daar de coronacrises bij op en de paarswitten hebben een serieus probleem. Een eerste straf van drie punten aftrek ligt dan ook voor de hand als de regel ingevoerd wordt.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 juli 2020

  2. vrijdag 3 juli 2020