Barreto wil loon inleveren voor terugkeer bij NEC

Barreto wil loon inleveren voor terugkeer bij NEC

4 juni 2020 – Een terugkeer van Edgar Barreto (35) naar NEC lijkt steeds serieuzere vormen aan te nemen. De ervaren middenvelder is bereid om salaris in te leveren om terug te keren in Nijmegen, waar hij zijn doorbaak kende in Europa. "Dat hoeft een akkoord met NEC niet in de weg te staan", verzekert hij.Tegenover De Gelderlander gaat hij in op de geruchten, die de afgelopen week de ronde deden in Nijmegen en omgeving. "Het gaat ook om andere dingen. Om een gevoel. Ik heb het altijd prima naar mijn zin gehad in Nijmegen", aldus de middenvelder, die tussen 2004 en 2007 met veel succes voor NEC speelde. Bovendien komt hij nog altijd regelmatig in Nederland.

"We hebben er een huis. Drie appartementen die ik verhuur. Mijn vrouw en kinderen vinden het elke keer weer leuk als we even in Nijmegen zijn. We zijn in 2012 voor het laatst in Paraguay geweest. Maar als ik twee dagen vrij ben, gaan we altijd even terug naar Nijmegen. Terug naar NEC. Ik wil nog zeker twee jaar voetballen. Jonge spelers op weg helpen in hun carrière. En het hoogste trainersdiploma halen. Dat kan allemaal bij NEC. Laat ze maar bellen. Ik sta open voor een gesprek", verzeker Barreto.

Lees ook: NEC werpt balletje op voor terugkeer clubloze Barreto

De routinier leverde recent zijn contract in bij Sampdoria, waardoor hij transfervrij kan beginnen bij NEC. "Ik heb weinig gespeeld, maar elke dag getraind. Ik voel me hartstikke goed." De Zuid-Amerikaan speelde na zijn vertrek bij NEC louter in Italië. Eerst bij Reggina, daarna bij Atalanta, Palermo en de voorbije vijf seizoenen bij Sampdoria.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 10 juli 2020

  2. donderdag 9 juli 2020