Cambuur gelooft niet meer in Eredivisie met 20 clubs via ALV

Cambuur gelooft niet meer in Eredivisie met 20 clubs via ALV

4 juni 2020 – SC Cambuur acht het zeer onwaarschijnlijk dat er nog een kans komt om de Eredivisie met twintig clubs volgend seizoen voor elkaar te krijgen. De club kreeg eerder een negatief oordeel van de rechter te horen, maar had de ledenvergadering nog als troef achter de hand. Vermoedelijk is er echter te weinig daadkracht om het voorstel dan nog eens op tafel te krijgen.Dat vertelt financieel directeur Gerald van den Belt tegenover de Leeuwarder Courant. In eerste instantie hoopten de nummers één en twee van de Eerste Divisie dat via een versnelde ledenvergadering af te dwingen, maar daar werkte de KNVB niet aan mee. Enkele weken na de rechtszaak is de zaak als een nachtkaars uitgegaan. "In Leeuwarden is dat nog een item, maar in de rest van Nederland niet meer", weet Van den Belt.

Daarom is de kans klein dat het punt op 18 juni nog op de agenda komt tijdens de ALV, terwijl juist via deze weg vanaf het begin de kans op succes zo groot mogelijk werd geacht. Door de coronacrisis zijn alle clubs vooral bezig met financieel overleven, in plaats met de problemen van Cambuur en De Graafschap. "De eigen club gaat toch voor. Het is in deze tijd ieder voor zich. Ook voor ons is het belangrijk dat we overleven."

Compensatieregeling
SC Cambuur laat dan ook weten zich te hebben neergelegd bij het besluit, mits de KNVB nog wel met een goede compensatieregeling komt. Die is nodig om de selectie op peil te houden en financieel het hoofd boven water te houden. "Maar het is niet zo dat we in augustus, september meteen spelers moeten verkopen", aldus Van den Belt over het minst gunstige financiële scenario. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 2 juli 2020

  2. woensdag 1 juli 2020