'Vijftienjarigen mogen binnenkort eerste profcontract tekenen'

3 juni 2020, 20:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jeugdspelers mogen binnenkort vanaf vijftienjarige leeftijd worden vastgelegd door Nederlandse clubs. Dat meldt Voetbal International. Op dit moment mogen spelers op hun zestienjarige verjaardag hun eerste contract tekenen.

De leeftijdsverlaging is goed nieuws voor de Nederlandse clubs. Zij kunnen spelers op jongere leeftijd een contract aanbieden en het geïnteresseerde buitenlandse clubs zo moeilijker maken. Europese grootmachten moeten (meer) geld op tafel leggen om een vastgelegd talent over te nemen. 'Kleinere clubs in Nederland denken eigen talenten op deze wijze langer in de provincie te kunnen houden. Door een klein contractje aan te bieden, voelen spelers en ouders meer waardering', schrijft VI.

Clubs kunnen vijftienjarigen slechts een klein contract aanbieden. Volgens de arbeidstijdenwet mag iemand van vijftien gedurende een schoolweek hoogstens twaalf uur werken. De maatregel zorgt er ook voor dat spelers eerder benaderd mogen worden door zaakwaarnemers. Over een contract moet immers onderhandeld worden. Als een speler veertien jaar en zes maanden is, mag hij worden benaderd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen