FC Eindhoven heeft slecht nieuws voor ADO en Go Ahead

FC Eindhoven heeft slecht nieuws voor ADO en Go Ahead

3 juni 2020 – FC Eindhoven laat Samy Bourard en Jay Idzes niet voor niets naar respectievelijk ADO Den Haag en Go Ahead Eagles vertrekken. De zaakwaarnemers van de spelers verzuimden de aflopende contracten van de middenvelders op te zeggen, waardoor zij nog een jaar vastliggen in de lichtstad.Bourard en Idzes beschikten bij FC Eindhoven over een aflopend contract. FC Eindhoven wilde door met het tweetal en stuurde derhalve geen formele ontslagbrieven. De zaakwaarnemers van de spelers hadden voor 15 mei de contracten moeten opzeggen, maar lieten dat na. Daardoor zijn de verbintenissen automatisch met een seizoen verlengd.

Eindhoven kan daardoor een transfersom vragen voor de spelers, die gratis de overstap naar ADO en Go Ahead dachten te maken. "Wij vechten voor het voortbestaan van deze club en moeten dit daarom wel doen", legt algemeen directeur Justin Goetzee uit aan Voetbal International. "Een transfer is voor FC Eindhoven ook echt een verdienmodel. De conclusie is dat we bereid zijn om mee te werken, maar dat we de spelers niet zomaar laten gaan. Daar moet wel iets tegenover staan."

"We zetten niet megahoog in, gaan echt niet voor de hoofdprijs. We zijn ook bereid om mee te denken over creatieve oplossingen", doelt Goetzee op het mogelijk betrekken van spelers in een deal. "We weten dat er in deze tijd niet veel geld beschikbaar is. Dat geldt voor ons, dat geldt voor Go Ahead en dat geldt voor ADO. We gaan op zoek naar een oplossing die voor alle partijen goed is."

Reactie Go Ahead
Technisch manager Paul Bosvelt van Go Ahead Eagles zegt tegen RTV Oost dat het aan de zaakwaarnemer van Idzes is om eruit te komen met FC Eindhoven. "Dat is het verhaal zoals het nu bekend is. Het blijft dus afwachten, maar het is wel erg triest voor Idzes zoals het nu allemaal gaat."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020