Duitse bond draait bij en gaat Floyd-statements niet bestraffen

3 juni 2020, 17:35   Bijgewerkt: 3 juni 2020, 19:14

Jadon Sancho (foto), Achraf Hakimi, Marcus Thuram en Weston McKennie krijgen geen straf voor hun statement naar aanleiding van de dood van George Floyd. De spelers riepen afgelopen weekend in de Bundesliga op tot gerechtigheid. De Duitse bond (DFB) overwoog eerst nog een procedure te starten, omdat politieke statements in strijd zijn met de reglementen.

De FIFA adviseerde al om in deze zaak geen straffen uit te delen en die oproep vindt gehoor bij de DFB. "In dit specifieke geval gaat het om een gerichte antiracismecampagne waar wij ook voor staan", zegt Rainer Koch van de DFB. Bondsvoorzitter Fritz Keller voegt daaraan toe: "De DFB is tegen alle vormen van racisme, discriminatie en geweld. De acties van de spelers verdienen ons respect en begrip."

FIFA-voorzitter Gianni Infantion sprak gisteren al duidelijke taal: "Voor alle duidelijkheid: in een FIFA-wedstrijd zouden de recente demonstraties van spelers in Bundesliga-wedstrijden een applaus en geen straf verdienen. We moeten allemaal nee zeggen tegen racisme en elke vorm van discriminatie. We moeten allemaal nee zeggen tegen geweld. Elke vorm van geweld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen