Vervroegde Eredivisie-start niet aan de orde en niet onderzocht

3 juni 2020, 10:50

Van een vroegere Eredivisie-start is geen sprake. De overheid onderzoekt ook niet om af te stappen van 1 september, ook al gaat in veel andere landen dit seizoen de bal nog rollen. "We kijken wel naar hoe trainingen op een goede manier eerder kunnen worden gestart", aldus een woordvoerder van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

Profclubs moeten zich tijdens trainingen nog aan de anderhalve meter houden. VWS bekijkt naar een oplossing hiervoor. "Om te zorgen dat spelers in september wel goed zijn voorbereid", laat de zegsman weten aan De Telegraaf. Ook bestaat het streven om in augustus oefenwedstrijden toe te laten.

Plannen: oefenen in augustus en starten halverwege september

Het verschil met andere landen, waar nog deze maand gevoetbal gaat worden, komt volgens de woordvoerder door de regelgeving. Nederlandse wedstrijden in het betaald voetbal vallen onder vergunningsplichtige evenementen en deze zijn tot 1 september verboden. De zaak was anders geweest als wedstrijden zonder publiek buiten deze regelgeving waren gevallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen