'Memphis en Lyon in serieuze impasse over nieuw contract'

'Memphis en Lyon in serieuze impasse over nieuw contract'

2 juni 2020 – Memphis Depay en Olympique Lyon zitten in een impasse over de contractverlenging van de Oranje-international. Als de aanvaller hersteld zou zijn van zijn knieblessure, zouden beide partijen om tafel over een nieuwe verbintenis, maar dat is voorlopig nog niet aan de orde. Memphis' herstel is intussen wel zo ver gevorderd dat hij de groepstraining zou kunnen hervatten, maar een verlenging van het in 2021 aflopende contract is nog lang niet in zicht.Dat schrijft RMC Sport althans. Voor de corona-uitbraak wilde Lyon het contract van Memphis dolgraag met twee jaar verlengen en wilde dat doen door middel van gesprekken met Juninho en trainer Rudi Garcia, met wie Memphis een goede band heeft. De Nederlander wilde echter wachten tot hij was hersteld van zijn knieblessure, maar nu dat grotendeels gebeurd is, is de situatie amper veranderd.

Memphis hoopt volgens het Franse medium op een transfer naar het buitenland, maar de grote clubs hebben voorlopig nog geen interesse. Door de financiële onzekerheid in deze coronatijd, maar ook omdat hij terugkomt van een zware blessure en eerst moet laten zien dat hij zijn oude niveau weer kan halen. Dat hij tussen 2015 en 2017 bij Manchester United niet doorbrak, helpt hem in de wens om een stap omhoog te maken eveneens niet.

Lees ook: Steeds meer signalen van vertrekwens Memphis

Volgens Lyon-preses Jean-Michel Aulas wil Memphis nog wel degelijk bijtekenen, maar concrete vorderingen zijn er al een flinke tijd niet gemaakt in dat proces. Aangezien zijn contract in 2021 afloopt, moet Lyon niet al te lang meer wachten. Volgens RMC Sport wordt de situatie 'met de dag ingewikkelder'.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020