Eredivisie: in allerslechtste scenario 150 miljoen subsidie nodig

Eredivisie: in allerslechtste scenario 150 miljoen subsidie nodig

2 juni 2020 – Het Eredivisie-plan dat gelanceerd gaat worden, houdt rekening met een staatssteun van maximaal honderdvijftig miljoen euro. Dat is het maximale bedrag waarop de voetballerij hoopt en wordt alleen geclaimd in het allerslechtste scenario, waarbij er een jaar zonder publiek gevoetbald moet worden.Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. Dat zou in het plan staan dat de KNVB met de clubs besprak en van plan is om in te dienen in Den Haag. 'In het reddingsplan proberen de clubs allereerst zelf oplossingen te vinden voor financiële, maar zeker ook organisatorische vraagstukken', weet het AD, waaronder dus ook het financiële aspect valt. Door een solidariteitsfonds, het verdelen van Europese gelden en steun van de KNVB, UEFA, ING en Oranje-internationals moet dat deels worden opgevangen, maar er is ook steun van de overheid nodig.

De vier Nederlandse topclubs zullen de steun in elk geval niet aanvaarden, waardoor er van die maximaal honderdvijftig miljoen euro meer overblijft voor de andere clubs. Door alle maatregelen blijft de roep naar de steun uit Den Haag beperkt en de 400 miljoen euro waar eerder over gesproken werd, is zeker niet meer aan de orde.

Lees ook: Top-vier definitief akkoord over bedrag solidariteitsfonds

'Zelfs de 196 miljoen euro schade die deze week opeens weer in de media circuleerde, is niet aan de orde. Het bedrag ligt substantieel veel lager, maximaal 150 miljoen euro voor een heel seizoen zonder publiek', schrijft het dagblad over de maximale hoogte van het bedrag. De kans is dus groot, dat het lager zal liggen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020