'RB Leipzig ziet Vitesse als optie voor satellietclub'

'RB Leipzig ziet Vitesse als optie voor satellietclub'

2 juni 2020 – RB Leipzig heeft Vitesse op de korrel als mogelijke satellietclub. De Duitse topclub wil een volgende stap zetten in haar ontwikkeling en zoekt om die reden contact met buitenlandse clubs over samenwerkingen op meerdere vlakken. Aarhus GF (Denemarken), KV Oostende (België) en FC St. Gallen (Zwitserland) zijn de andere clubs die genoemd worden.Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde Bild althans. Leipzig zoekt contact met verschillende clubs uit het binnen- en buitenland over uiteenlopende onderwerpen. Dat Thomas Letsch (oud-RB Salzburg) aan het werk gaat bij Vitesse, is een voordeel en biedt de Duitse club een ingang. Bij St. Gallen is eveneens een voormalig RB-medewerker: Peter Zeidler (oud-Salzburg) staat aan het roer bij de Zwitserse club.

De samenwerkingen gaan dus over meerdere vlakken, maar onder ander ook over het verhuren van talenten. Onder andere het achttienjarige talent Tom Krauß wordt genoemd als speler voor wie een club gevonden moet worden om aan verhuurd te worden komend seizoen. Vitesse-trainer Letsch kwam uit de koker van Johannes Spors, de kersvers technisch directeur van Vitesse. Hij werd in maart aangesteld in Arnhem en de Duitser heeft eveneens een verleden bij RB Leipzig, waar hij als scout werkte. Zodoende haalde hij Letsch binnen.

Lees ook: Nagelsmann wil versterkingen om gat met Bayern te dichten

Eerder keek RB Leipzig al naar een mogelijkheid om samen te werken met Bundesliga-club Paderborn, maar toen die promoveerde ging die optie van de baan. Bovendien toonde de achterban van Paderborn zich fel tegen een samenwerking, omdat RB Leipzig de minst populaire club van Duitsland is. Mogelijk komt er op korte termijn dus wel een buitenlandse samenwerking.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020