Gisteren gemist: statements voetballerij, interesse in Zoet en Ciss

Gisteren gemist: statements voetballerij, interesse in Zoet en Ciss

3 juni 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 2 juni.FIFA schaart zich in statement achter de Floyd-steunbetuigingen
De FIFA heeft een duidelijk statement naar buiten gebracht en vindt dat alle eerbetonen van afgelopen weekend aan het adres van George Floyd in principe onbestraft moeten blijven. De FIFA vindt de acties passen in de antiracismeboodschap die het zelf ook al jarenlang uitdraagt. 'De toepassing van de spelregels wordt overgelaten aan de organisatoren van de wedstrijden, die wel gezond verstand moeten gebruiken en rekening moeten houden met de context rond de evenementen.'

Zoet bereikt een akkoord met Besiktas
Jeroen Zoet staat vermoedelijk voor een vertrek bij PSV. De doelman werd eerder al gelinkt aan een avontuur bij Besiktas, maar volgens enkele Turkse media is er nu zelfs al sprake van een akkoord. Een transferbedrag en/of lengte van het overeen te komen contract worden daarin overigens niet genoemd. 

'Fortuna raakt Ciss kwijt aan Ligue 1-club, bod op Diemers'
Fortuna Sittard gaat Amadou Ciss (20) vermoedelijk op korte termijn kwijtraken. De aanvaller van de Limburgers is hard op weg naar Frankrijk, waar een club van het hoogste niveau zich heeft gemeld voor zijn diensten. Verder is ook op Mark Diemers een vernieuwd bod uitgebracht, al is van hem een aanstaand vertrek al langer bekend.

'RB Leipzig ziet Vitesse als optie voor satellietclub'
RB Leipzig heeft Vitesse op de korrel als mogelijke satellietclub. De Duitse topclub wil een volgende stap zetten in haar ontwikkeling en zoekt om die reden contact met buitenlandse clubs over samenwerkingen op meerdere vlakken. Aarhus GF (Denemarken), KV Oostende (België) en FC St. Gallen (Zwitserland) zijn de andere clubs die genoemd worden. 

Lyon tikt miljoenen af en neemt Ekambi permanent over
Olympique Lyon heeft zich verzekerd van de diensten van Karl Toko Ekambi (27). De aanvaller werd al gehuurd van Villarreal en de Franse topclub heeft de koopoptie op de spits vandaag (dinsdag) gelicht. Er wordt 11,5 miljoen euro overgemaakt naar Spanje en er zijn nog enkele premies voor de toekomst afgesproken.

Eredivisie: in allerslechtste scenario 150 miljoen subsidie nodig
Het Eredivisie-plan dat gelanceerd gaat worden, houdt rekening met een staatssteun van maximaal honderdvijftig miljoen euro. Dat is het maximale bedrag waarop de voetballerij hoopt en wordt alleen geclaimd in het allerslechtste scenario, waarbij er een jaar zonder publiek gevoetbald moet worden.

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020