'Fortuna raakt Ciss kwijt aan Ligue 1-club, bod op Diemers'

'Fortuna raakt Ciss kwijt aan Ligue 1-club, bod op Diemers'

2 juni 2020 – Fortuna Sittard gaat Amadou Ciss (20) vermoedelijk op korte termijn kwijtraken. De aanvaller van de Limburgers is hard op weg naar Frankrijk, waar een club van het hoogste niveau zich heeft gemeld voor zijn diensten. Verder is ook op Mark Diemers een vernieuwd bod uitgebracht, al is van hem een aanstaand vertrek al langer bekend.Dat schrijft De Limburger althans. Voor beide spelers is recentelijk een nieuw bod binnengekomen bij technisch manager Sjors Ultee. Ciss is volgens het regionale dagblad ook 'hard op weg' naar een transfer, al is het onbekend naar welke club en voor welk bedrag hij zal vertrekken. 

Gezien zijn tot in 2022 doorlopende contract, kan Fortuna Sittard een transfersom vragen voor de Senegalees. Ciss speelde in totaal 34 duels namens de Limburgers, waarin hij zesmaal scoorde en zes assists gaf. Eerder kwam hij uit voor het Franse Pau FC, dat hij in 2018 verruilde voor Sittard. 

Lees ook: Pfennings: "Er is concrete interesse in Diemers, Ciss en Semedo"

Vertrek Diemers
Het feit dat aanvoerder Diemers vertrekt deze zomer, staat vrijwel vast. De vraag is alleen voor welke club en voor welk bedrag. FC Groningen is nog altijd de grootste kanshebber voor de diensten van de middenvelder, een tijdje geleden leek het nog een kwestie van tijd, al bleek dat bericht voorbarig.

Lees ook: Ultee over Diemers: "Verschil tussen vraag en aanbod" 

Want ook Vitesse, Feyenoord en recentelijk Al-Wahda hebben interesse getoond in de middenvelder. Zelf gaf Diemers vanwege een aanstaand vaderschap aan graag in Nederland te willen blijven. Het vernieuwde bod kwam echter opnieuw van Al-Wahda, dat zo'n anderhalf miljoen euro bedraagt en dat is meer dan FC Groningen zal betalen. Wanneer komt er een einde aan de Diemers-soap?

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020