Pastoor hervat met remise, zeges Brøndby en Rode Ster Belgrado

Pastoor hervat met remise, zeges Brøndby en Rode Ster Belgrado

2 juni 2020 – Alex Pastoor is de hervatting van de Oostenrijkse competitie met een kleine domper begonnen. De Nederlandse oefenmeester kwam dinsdagavond op bezoek bij SV Mattersburg in de degradatiepoule niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waar het weinig mee opschiet.

SCR Altach is een van de ploegen die bovenin de degradatiepoule staat in Oostenrijk, terwijl opponent SV Mattersburg juist bijna onderaan bungelt. Die ploeg zag de gasten ook al snel op voorsprong komen via Emanuel Schreiner, maar maakte een paar minuten later gelijk via de Spaanse middenvelder Jano. Pastoor had met zijn elftal na die domper wel de overhand in het duel, maar kwam niet meer tot scoren. 

Doordat de competitiepunten gehalveerd zijn, zijn de verschillen onderling zeer klein in Oostenrijkse degradatiepoule. Daardoor schiet Pastoor weinig op met de remise, helemaal omdat hekkensluiter St. Pölten met liefst 0-5 (!) won bij Wattens, door een hattrick van Cory Burke. Daardoor dreigt de poule in elkaar te zakken. 

De nummer laatst van de mini-competitie degradeert naar het tweede Oostenrijkse niveau en wordt vervangen door de kampioen van de 2. Bundesliga. De nummers één en twee stromen anderzijds door naar de play-offs voor een ticket voor de voorrondes van de Europa League.

De overige belangrijkste uitslagen in Europa:
Tsjechië: FK Jablonec – Slovan Liberec 0-1
Denemarken: Brøndby IF - SønderjyskE 1-0
Servië: Indija - Rode Ster Belgrado 1-2

gerelateerd