Gün verwacht dat investeerder Ilicali 35% van de aandelen neemt

Gün verwacht dat investeerder Ilicali 35% van de aandelen neemt

2 juni 2020 – Fortuna Sittard-eigenaar Isitan Gün is van plan om 35% van de aandelen van Fortuna Sittard te verkopen aan Acun Ilicali. Hoewel hij eerder al aangaf dat het niet om een overname zou gaan, krijgt de Turkse mediaman vermoedelijk dus wel een deel van de aandelen van de Limburgse club in handen.Dat vertelt hij tegenover FOX Sports. Daarbij gaat het dus over een gedeeltelijke overname, maar rond is het nog niet, benadrukt Gün. "Het is goed om te zeggen dat we er vooraf goedkeuring voor nodig hebben. Er is nog geen formeel akkoord", aldus de grootaandeelhouder van Fortuna Sittard, die nu 85 procent van de aandelen in zijn bezit heeft.

Het is de bedoeling dat het geld van Ilicali zich ook gaat vertalen in de sportieve prestaties op het veld. Toch wil Gün geen grote verhalen ophangen in de media over hun doelstelling. "Er zijn namelijk genoeg voorbeelden, waarbij dat mis is gegaan. Maar ons huidig budget ligt onder het gemiddelde in de Eredivisie. Langzamerhand willen we groeien naar dat gemiddelde", aldus Gün. "Als we dat hebben bereikt, kunnen we pas meer ambitie tonen."

Lees ook: Fortuna hoopt met geld Ilicali te groeien in spelersbudget

Ilicali is een presentator van onder andere de Turkse versie van Expeditie Robinson en heeft meerdere tv-zenders in handen. Daarom wordt hij ook wel de John de Mol van Turkije genoemd. Hij beschikt over een enorm vermogen en heeft een goede relatie met Recep Erdogan, de president van Turkije. Ilicali brak recent tevens nog een record op Instagram: meer dan drie miljoen mensen keken naar het programma 'Survivor 2020' via de livestream op Instagram. Nog nooit ter wereld gebeurde dat zo massaal. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020