Deur naar Die Mannschaft blijft gesloten voor opgeleefde Müller

Deur naar Die Mannschaft blijft gesloten voor opgeleefde Müller

2 juni 2020 – Voor Thomas Müller (30) blijft de deur naar de nationale ploeg van Duitsland gesloten. Hoewel de aanvaller van Bayern München momenteel in absolute topvorm verkeert, komt hij niet in beeld bij Die Mannschaft. Müller liet zelf eerder al meermaals weten wel te hopen op een terugkeer. Toch is dat voorlopig niet aan de orde, zo heeft Olivier Bierhoff benadrukt. De directeur van de Duitse voetbalbond vertelt tegenover Kicker dat bondscoach Joachim Löw zijn plannen niet heeft veranderd. Na het mislukte eindtoernooi van 2018 werd begin 2019 besloten om een verjongingskuur door te voeren, waardoor niet alleen Müller, maar ook Jérôme Boateng en Mats Hummels niet langer in beeld zouden komen bij Duitsland.  

Lees ookGepasseerde Müller is bovenal boos op bondscoach Löw 

De naam van Boateng werd een paar keer genoemd voor een rentree na veel blessures achterin, maar hij werd nooit door Löw opgeroepen. Anderhalf jaar later is dat ook voor Müller dus niet aan de orde. "Jogi heeft een duidelijke beslissing genomen. Een hard besluit, maar hij staat er nog steeds achter", aldus Bierhoff. "De spelers die er tijdens de laatste keren bij waren en ook overtuigd hebben, behouden zijn vertrouwen."  

Daardoor is een rentree voor Müller bij de nationale ploeg van Duitsland niet aan de orde. De kans dat daar onder Löw nog een verandering in komt, is zeer klein. Tot dusver speelde Müller precies honderd interlands, waarin hij 38 doelpunten maakte. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020