Eredivisie neemt voorbeeld aan Duitsland en lanceert plan

Eredivisie neemt voorbeeld aan Duitsland en lanceert plan

2 juni 2020 – De KNVB is druk bezig om de laatste hand te leggen aan het plan dat de politiek moet overtuigen om het voetbal te helpen. Jan de Jong, die sinds dinsdag de directeur is van de Eredivisie CV, sprak daar dinsdag over met de clubs. Er kwamen belangrijke conclusies naar voren.De toekomst van de Eredivisie staat op het spel en dus is het zaak dat er goede dingen worden gedaan. Dat beseft De Jong. "We zijn heel hard geraakt door de coronacrisis als sector. En als je niet met supporters kan voetballen slaat dat een enorm gat in de begroting. We hebben een vangnet nodig en dat plan, dat we hebben besproken, gaan we deze week presenteren in Den Haag", zegt De Jong tegen RTV Rijnmond.

Het is voor Nederland goed om naar andere landen te kijken, stelt De Jong. Met name Duitsland geeft met de goed verlopende hervatting van de competities het goede voorbeeld. "Je ziet dat de protocollen daar goed zijn en daar hebben we ook gebruik van gemaakt. Hoe ze het daar doen, dat hebben we ook vertaald naar hoe wij het willen met een Nederlands sausje erover. En dat is een deel van het uitgangspunt richting Den Haag. Hoe kan je weer op een verantwoorde manier voetballen?", aldus de oud-algemeen directeur van Feyenoord.

Dinsdag kwam ook de verdeling van de tv-gelden ter sprake. Unaniem werd besloten om de huidige ranglijst te hanteren. "Wij hebben een voorstel gedaan om de competitie te bevriezen en de stand, zoals die nu was, mee te nemen. Daar waren alle clubs het mee eens. Het sluit ook op wat de KNVB al eerder had besloten en iedereen kon zich daar in vinden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020