Akkoord bereikt: bij tv-gelden hanteert Eredivisie de ranglijst

2 juni 2020, 15:50   Bijgewerkt: 2 juni 2020, 16:36

Net als in de Eerste Divisie is er ook in de Eredivisie voor gekozen om de stand van dit seizoen te gebruiken voor het verdelen van de tv-gelden. Het seizoen werd los van de Europese tickets nietig verklaard, maar telt wel mee voor de verdeling van de Europese tickets.

Dat heeft de Eredivisie CV bekend gemaakt. Dinsdag is er tijdens een overleg op Het Kasteel van Sparta Rotterdam duidelijkheid gekomen over de verdeling. De clubs gingen akkoord met een voorstel van de directie van de Eredivisie CV om dit seizoen volledig mee te laten tellen voor het verdelen van de tv-gelden. Dat er driekwart van de wedstrijden gespeeld is werd gezien als een 'substantieel deel waardoor het hele seizoen kon worden meegeteld', zegt directeur Jan de Jong.

Voor PEC Zwolle en Willem II pakt die beslissing goed uit, want die clubs gaan er respectievelijk 198.750 en 159.000 euro op vooruit. Sparta, Emmen en Fortuna Sittard noteren eveneens goede cijfers. FC Twente en RKC Waalwijk zijn de verliezers met een verlies van respectievelijk 57.750 en 119.250 euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen