Kunstgras niet weg uit Almelo: "Eigen broek ophouden"

2 juni 2020, 10:23

In tegenstelling tot ADO Den Haag en VVV-Venlo is Heracles Almelo niet van plan om deze zomer over te stappen op natuurgras. De club uit Almelo houdt, mede door de financiële zorgen vanwege de coronacrisis, vast aan het plastic veld.

Dat heeft meerdere redenen, zegt directeur Rob Toussaint. "Rationeel beleid helpt ons overeind te blijven, kunstgras is daar een onderdeel van", vertelt hij aan TC/Tubantia. "Ik weet niet hoe het bij andere clubs is, maar wij moeten onze eigen broek ook in de crisis zelf ophouden. We willen niet bij de gemeente aankloppen om te overleven. In een emotionele wereld worden rationele beslissingen je niet altijd in dank afgenomen."

Dat betekent niet dat er bij Heracles niet wordt gesproken over een terugkeer op gras. "Heracles is er in 2003 mee begonnen, omdat er een slecht veld lag. Regen en wind hebben bij ons geen vrij spel en de beluchting is slecht. Iedereen wil in De Kuip spelen, op een strakke mat, maar niet op een belabberd veld. De begroting die wij draaien, stoppen ze in Engeland in een veld. Maar ook als we nu wel geld zouden hebben, kan het zijn dat we andere keuzes hadden gemaakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen