Spoorboekje: voetbal in Duitsland, Oostenrijk en Portugal

Spoorboekje: voetbal in Duitsland, Oostenrijk en Portugal

3 juni 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 3 juni.
Wedstrijden

Werder Bremen - Eintracht Frankfurt (20.30 uur)
Het grote punten sprokkelen is begonnen onderin de Bundesliga. Het Werder Bremen van Davy Klaassen staat nog steeds voorlaatste, maar heeft van de laatste drie duels twee keer gewonnen. Eintracht Frankfurt staat er met de twaalfde plaats beter voor, maar zal van goede huize moeten komen om nog mee te kunnen doen om de Europese tickets. Met name voor Werder zit er vanavond zodoende veel druk op.

Famalicao - FC Porto (22.15 uur)
De koploper van Portugal gaat de competitie hervatten en daarbij kan FC Porto eigenlijk geen puntverlies gebruiken. Na een mindere periode van concurrent Benfica heeft de ploeg de koppositie voor de coronastop herovert, maar het verschil bedraagt slechts één punt. Opponent Famalicao is als promovendus een van de grote verrassingen dit seizoen en zit nog volop in de strijd om Europees voetbal.

Lees ook: Portugese Primeira Liga wordt hervat: dit staat er nog op het spel 

Red Bull Salzburg - Rapid Wien (20.30 uur)
Ook in Oostenrijk komt de koploper voor het eerst in de competitie weer in actie. RB Salzburg won recent de bekerfinale tegen het kleine Austria Lustenau en kan zich onverwacht wellicht op gaan maken voor de dubbel. Concurrent LASK Linz raakte de koppositie kwijt, door een straf van zes punten aftrek die het kreeg omdat het te vroeg de reguliere training hervatte. Parijs is nog ver voor RB Salzburg, maar het heeft wel opeens weer de beste papieren. 

Lees ookOostenrijkse Bundesliga wordt hervat: dit staat er nog op het spel

Voetbal op tv

18.30 uur: Hannover 96 - Dynamo Dresden, FOX Sports 2, live verslag van het 2. Bundesliga-duel
20.30 uur: Werder Bremen - Eintracht Frankfurt, FOX Sports 1, live verslag van het Bundesliga-duel
22.15 uur: Famalicao - FC Porto, Ziggo Sport, live verslag van het Primera Liga-duel

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020