Roord over stoppen: "Dat is het verschil met de mannen"

Roord over stoppen: "Dat is het verschil met de mannen"

2 juni 2020 – Jill Roord hoeft zich met Arsenal niet meer voor te bereiden op een hervatting van de competitie. De vrouwencompetitie zal namelijk, in tegenstelling tot die van de de mannen, niet meer hervat worden. Roord vindt het jammer.De 22-jarige speelster weet dat de competitie er na 23 duels op zit. "Natuurlijk baal ik, maar ik had het wel zien aankomen", vertelt ze aan de NOS. "Het is vooral zonde, omdat er nog zo veel mogelijk was geweest. Nu zijn we als derde geëindigd. Maar er is zo veel aan de hand in de wereld, dat het waarschijnlijk wel de juiste beslissing was."

Roord weet dat het voetbal een pas op de plaats moet maken. "Toen de crisis uitbrak, wilde ik per se de competitie uitspelen. Wij hebben als speelsters ook gezegd dat we graag willen doorvoetballen, maar dan wel met voldoende voorbereiding", vertelt Roord. "Maar in de afgelopen weken is het zo'n bende en chaos geworden, met al die regels. Toen vroeg ik me wel af: hoe leuk is het eigenlijk om nog te spelen?"

Dat de Premier League voor mannen in juni wel weer wordt hervat, maakt het voor de vrouwen enigszins zuur. "Dat is toch het verschil tussen mannen- en vrouwenvoetbal. Bij de mannen komt heel veel geld kijken, dus dat móét doorgaan. Bij de vrouwen is dat minder. Ik kan daar wel wat van vinden, maar het is gewoon zo."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020