Verdediger Schwaab tipt Van Bommel voor Bundesliga

2 juni 2020, 08:22

Bij PSV werkte Daniel Schwaab lange tijd prima samen met Mark van Bommel, de trainer die na zijn vertrek bij PSV zonder club zit. De oud-middenvelder wordt al lange tijd in verband gebracht met een terugkeer naar de Bundesliga, waar hij eerder furore maakte bij Bayern München. Schwaab denkt dat de trainer uitermate geschikt is voor de Duitse competitie.

Dat zegt de 31-jarige verdediger die is vertrokken uit Eindhoven tegen De Telegraaf. Hij denkt dat Van Bommel klaar is voor het trainen van een Duitse club. "Dat denk ik zeker", stelt de verdediger. "Het afgelopen seizoen had ook niet zo mogen lopen. Hij spreekt perfect Duits, heeft lang bij de beste Duitse club gevoetbald. Hij heeft de persoonlijkheid en uitstraling en zijn idee van voetbal om een keer een club in de Bundesliga te trainen. De vraag is altijd voor welke club jij jezelf al klaar voelt. Van Bommel zal zijn plannen hebben. Het is een groot verschil of je bijvoorbeeld naar Bayer Leverkusen of Borussia Mönchengladbach gaat, waar je dicht tegen de top iets rustiger kunt werken, in plaats van direct naar de absolute top. Daar is de druk direct groot en moet alles gewonnen worden. Ik ben benieuwd hoe snel zoiets voor hem zal komen, maar dat het gaat gebeuren, staat vast."

Schwaab zelf is 31 jaar en zou dus nog aan de bak kunnen als speler. Hij kijkt echter ook verder en denkt mogelijk ook aan een loopbaan als coach. "Een andere functie in het voetbal kan ik me voorstellen. Een jaar geleden was het echt zo dat ik zeker nog wilde doorvoetballen. Nu moet het écht goed voelen, wil ik opnieuw ergens in stappen. Ik zal fit zijn, dat zit in mij. Ik moet me fysiek ook goed voelen. Ja, Zwitserland is bijvoorbeeld dichtbij en een optie. Maar als het niet komt, dan heb ik ook een plan B", zegt de in Freiburg woonachtige speler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen