Leipzig derde na vermakelijk doelpuntrijk duel bij Köln

1 juni 2020, 22:26   Bijgewerkt: 2 juni 2020, 08:30

RB Leipzig is weer de nummer drie van Duitsland. De ploeg van Julian Nagelsmann sprong over Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen heen. Op bezoek bij middenmoter 1. FC Köln werd het na negentig zeer vermakelijke minuten en enkele fraaie doelpunten namelijk 2-4. Hoogtepunten waren de goals van Timo Werner en Anthony Modeste.

Leipzig behaalde uit de drie duels na de hervatting vijf punten en weet daardoor dat een plek bij de beste vier (en dus een Champions League-ticket) het hoogst haalbare is. Bayern München is met negen verliespunten minder hoogstwaarschijnlijk uit het zicht. Er moest wel gewonnen worden bij Köln, de nummer elf van de ranglijst, om naar een CL-plek te springen. Bij Köln begon Kingsley Ehizibue op de bank.

Vanaf daar zag de back dat Jhon Córdoba met een knappe rebound Köln op voorsprong schoot. Leipzig kende een moeizame start, maar kwam dankzij de eerste assist van Angelino in Leipzig-dienst langszij. De voormalig NAC- en PSV-back legde de bal goed neer voor Timo Werner. De spits miste de bal, maar zag dat Patrick Schick wel scoorde. Een paar minuten voor rust zorgde Christopher Nkunku middels een leep stiftje voro de 1-2 ruststand.

Wie zich voor rust al had vermaakt, werd in het kwartier na rust ongetwijfeld helemaal gek. Prachtige goals schoten het tweede bedrijf in gang. Eerst was het Werner die optimaal profiteerde van een uittrap van zijn keeper Péter Gulásci, plots 1-op-1 stond met Timo Horn en zijn 25e competitiegoal keurig afmaakte.

Nog geen vijf minuten later maakte Anthony Modeste de aansluitingstreffer, door van een meter of twintig uit de draai prachtig doel te treffen. Zijn 'juichen' deed hij net als eerder Jadon Sancho en Marcus Thuram in nagedachtenig aan George Floyd. Omdat twee minuten later Dani Olmo de 2-4 maakte, was het duel alsnog na een uur spelen beslist. Zeker omdat de VAR een toegekende pingel voor Köln ongedaan maakte.

Köln blijft zo op een veilige, maar vrij grijze elfde plaats staan, terwijl Leipzig weer een sprongetje maakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen