Vincent Janssen wijst Ajax aan als geschikte club voor Montes

Vincent Janssen wijst Ajax aan als geschikte club voor Montes

1 juni 2020 – Volgens Vincent Janssen doet César Montes er verstandig aan om naar Ajax te vertrekken. De Nederlander speelt met de centrale verdediger samen in het shirt van het Mexicaanse Monterrey, maar kent Ajax en de Eredivisie nog goed. Montes staat naar verluidt in de belangstelling van de Amsterdammers.

Dat meldt het Spaanse Marca onder meer. Ook Valencia en FC Porto willen de 23-jarige verdediger graag hebben. Janssen geeft hem tegenover het Turkse Takvim wat advies. "Je kunt zowel bij Ajax als bij FC Porto doorbreken en dan de stap maken naar de Premier League. Maar ook bij Galatasaray (dat ook is geinteresseerd, red.) speel je altijd op het hoogste niveau door middel van de Europese toernooien."

Montes ligt tot medio 2022 vast en moet een miljoen of acht kosten. Voor alle geïnteresseerde clubs geen probleem, al lijkt Ajax de hand nog even op de knip te houden. Bovendien lijkt er nog geen centrale verdediger in de huidige selectie van Ajax te vertrekken, al heeft Joël Veltman de voorbije maanden aangegeven nog een keer een buitenlands avontuur aan te willen gaan.

gerelateerd