Nagelsmann: "Ajax liet vorig seizoen zien wat er mogelijk is"

Nagelsmann: "Ajax liet vorig seizoen zien wat er mogelijk is"

1 juni 2020 – Ajax oogstte vorig seizoen wereldwijd bewondering door de halve finale van de Champions League te bereiken. Eén van de teams die dit voetbaljaar indruk maakt in het miljardenbal, is RB Leipzig. De trainer van de Duitse club, Julian Nagelsmann, ziet Ajax als voorbeeld voor zijn ploeg.Met Leipzig plaatste Nagelsmann zich voor de coronastop voor de laatste acht. Tottenham Hotspur werd in de achtste finale over twee wedstrijden (0-1 en 3-0 winst) verslagen. "De eerste keer de groepsfase doorstaan is voor de club natuurlijk fantastisch, ook al zaten we niet in een poule met de allergrootste namen. (Benfica, Olympique Lyon, Zenit St. Petersburg, red.). Daarna finalist Tottenham Hotspur uitgeschakeld. Als we bij de loting voor de kwartfinales wat geluk hebben, wie weet wat er dan mogelijk is", wordt de coach geciteerd door De Telegraaf.

"Ajax heeft vorig seizoen laten zien wat er mogelijk is als je als club in een flow komt", gaat hij verder. "Met attractief voetbal hebben ze tegen clubs zoals Real Madrid en Juventus heel veel kansen gecreëerd. Ik heb Alfred Schreuder (destijds assistent-coach Ajax en daarvoor co-trainer onder Nagelsmann bij Hoffenheim, red.) nog een felicitatie gestuurd."

Het is nog onduidelijk wanneer de Champions League verdergaat. De UEFA zou aan een plan werken om het toernooi met een verkort schema af te ronden. De kwartfinales en halve finales worden dan over één wedstrijd gespeeld.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020