Garay: Valencia voert een lastercampagne tegen mij

Garay: Valencia voert een lastercampagne tegen mij

1 juni 2020 – Ezequiel Garay heeft in een twaalf minuten durende verklaring hard uitgehaald naar zijn werkgever Valencia. De 33-jarige Argentijnse verdediger, die binnenkort uit zijn contract loopt, stelt dat de Spaanse club een lastercampagne tegen hem voert. In zijn verklaring, die hij deelt via Instagram, doet hij zijn verhaal.Vast staat dat Garay zijn laatste wedstrijd voor Valencia heeft gespeeld. Al enige tijd ligt de ervaren verdediger in de clinch met Los Che. Over een nieuwe verbintenis bereikten de speler en club geen overeenstemming. De ellende begon volgens Garay toen uitlekte dat de verdediger een contract ter waarde van 2,7 miljoen euro per jaar had afgewezen.

Daarnaast werd beweerd dat Garay niet bij Valencia wilde blijven. "Maar beide beweringen klopten niet", aldus de Argentijn, die aangeeft dat hij een bod kreeg dat 'aanzienlijk lager' was. In november bereikten de partijen alsnog een mondeling akkoord, maar volgens Garay veranderden de voorwaarden daarna. Nadat hij in februari ernstig geblesseerd raakte, kreeg hij geen reactie meer op zijn verzoeken om in gesprek te gaan over een nieuw contract.

"Ik heb altijd bij de club willen blijven. Valencia gaf me de kans om nieuw uitdagingen aan te gaan. Ik heb hier geweldige mensen ontmoet en hoogte- en dieptepunten met de fans ervaren. Ik ben hier gelukkig geweest en zou hier graag doorgaan, maar het is niet aan mij. Mijn afscheid komt recht uit het hart, omdat ik geloof dat ik een goede man ben en vind dat jullie het verdient om de waarheid te kennen."

Reactie Valencia
Valencia heeft in statement gereageerd op de beschuldigingen van Garay. De club zegt verbaasd en teleurgesteld te zijn. Garay wees volgens Valencia meerdere voorstellen af die een verbetering waren ten opzichte van zijn huidige contract. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020