Engelse Championship gaat in weekend 20 juni weer van start

1 juni 2020, 00:02

Het Championship gaat in dezelfde week als de Premier League van start. In het weekend van 20 juni rolt de bal weer in de tweede competitie van Engeland. Dat heeft organisator EFL (English Football League) bekendgemaakt. Clubs moeten wel toestemming krijgen van lokale autoriteiten om wedstrijden op eigen terrein te mogen spelen.

Vanwege promotie/degradatie wil het Championship een zelfde tijdlijn als de Premier League volgen. De play-offs voor promotie moeten eind juli plaatsvinden. Voor de finale heeft de EFL 30 juli of een datum daaromheen in gedachten. Details moeten nog uitgewerkt worden met rechtenhouder Sky Sports.

In het Championship staan er in de reguliere competitie nog negen duels op het programma. Als nummers een en twee stevenen Leeds United en West Bromwich Albion af op rechtstreekse promotie. Voor de vier plekken voor play-offs komen zo'n elf clubs in aanmerking, waaronder het Derby County van Phillip Cocu. Fulham, Brentford, Nottingham Forrest en Preston North End zijn na 37 wedstrijden de nummers drie, vier, vijf en zes. Verder degraderen er drie clubs naar de League One.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen