FC Utrecht wil Bahebeck en Emanuelson in Domstad houden

FC Utrecht wil Bahebeck en Emanuelson in Domstad houden

31 mei 2020 – FC Utrecht hoopt Jean-Christophe Bahebeck en Urby Emanuelson te behouden. Beiden beschikken over een aflopend contract. Utrecht gaat met de twee om tafel voor een nieuwe verbintenis. Op Bahebeck heeft de club een optie, in tegenstelling tot Emanuelson.Volgens RTV Utrecht is er met Standard Luik wel een kaper op de kust voor Bahebeck. Het voordeel van Utrecht is dat het beschikt over een eenzijdige optie voor nog eens twee seizoenen. "Ik ben gek op JC", zegt trainer John van den Brom bij het programma Een Berg Sport. "Hij loopt uit zijn contract, maar we zijn aan het kijken of we hem kunnen behouden."

Bahebeck heeft zijn derde seizoen voor Utrecht achter de rug. In de periode kampte de spits wel regelmatig met blessureleed. Daardoor kwam de 27-jarige Fransman tot slechts 13 doelpunten in 41 wedstrijden."Elke keer als JC fit was heeft hij ook bijna altijd gespeeld", zegt Van den Brom. "Als je naar zijn rendement kijkt in de wedstrijden die hij gespeeld heeft, is die enorm hoog. Laten we vooropstellen dat hij veel te weinig heeft gespeeld, maar als we zorgen dat hij constant fit is en constant dat niveau haalt, dan hebben we zo'n geweldige speler aan hem."

Emanuelson
De 33-jarige Emanuelson is de routinier in de selectie van Utrecht. "Voor Urby geldt hetzelfde als JC, ook met hem gaat Jordy (Zuidam, red.) aan de slag. Ik ben alweer vooruit aan het kijken. Ik denk dat het onze kracht kan worden als we alle jongens bij elkaar kunnen houden", aldus Van den Brom.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020

  3. maandag 13 juli 2020