Gisteren gemist: hattrick Sancho, PSG wil Dest en Spaans festival

Gisteren gemist: hattrick Sancho, PSG wil Dest en Spaans festival

1 juni 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 31 mei.Sancho voorziet terugkeer in basis van Dortmund met hattrick
Borussia Dortmund heeft de bittere nasmaak van de nederlaag tegen Bayern München (0-1) weggespoeld. De nummer twee van de Bundesliga toonde zich een maatje te groot voor hekkensluiter SC Paderborn: 1-6. Jadon Sancho speelde voor het eerst sinds de hervatting in de basis en voorzag zijn terugkeer van extra glans door een hattrick te maken.

NOC*NSF wil competities per 1 juli laten hervatten
NOC*NSF hoopt dat competities voor topsporters per 1 juli hervat kunnen worden. Vooralsnog geldt het huidige verbod tot 1 september. "Met de kennis van nu moeten we niet de besluiten van toen beoordelen. We kunnen wel kijken naar wat er nu kan", aldus technisch directeur Maurits Hendriks van het NOC*NSF.

France Football: PSG aast op geïnteresseerde Dest
Een volgende Europese topclub staat in de rij voor Sergino Dest: Paris Saint-Germain overweegt de Ajacied naar de Franse hoofdstad te halen. De Parijzenaars hebben de rechtsback op het oog als vervanger voor Thomas Meunier, die over een aflopend contract beschikt. Dest zou zelf ook geïnteresseerd zijn in PSG.

La Liga presenteert voetbalfestival met iedere dag wedstrijden
Het nieuwe schema van La Liga is officieel. Daaruit blijkt dat er vanaf 11 juni tot en met 19 juli vrijwel iedere dag wedstrijden gespeeld worden. Zoals reeds bekend brengen stadsrivalen Real Betis en Sevilla de competitie over iets minder dan twee weken in gang. Het nieuwe seizoen moet op 12 september alweer beginnen.

Mönchengladbach blijft dit keer schadevrij in CL-race
Borussia Mönchengladbach blijft volop in de race voor de Champions League. Dankzij een overwinning op Union Berlin (4-1) wipt het elftal van Marco Rose in elk geval over Bayer Leverkusen heen. Marcus Thuram droeg een van zijn treffers op aan George Floyd, de zwarte, ongewapende arrestant die afgelopen week in Minneapolis door politiegeweld om het leven kwam.

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020