Sancho voorziet terugkeer in basis Dortmund met hattrick

Sancho voorziet terugkeer in basis Dortmund met hattrick

31 mei 2020 – Borussia Dortmund heeft de bittere nasmaak van de nederlaag tegen Bayern München (0-1) weggespoeld. De nummer twee van de Bundesliga toonde zich een maatje te groot voor hekkensluiter SC Paderborn: 1-6. Jadon Sancho speelde voor het eerst sinds de hervatting in de basis en voorzag zijn terugkeer van extra glans door een hattrick te maken.Favre moest op een creatieve manier de spitspositie invullen. Erling Haaland kon niet spelen vanwege een blessure die hij tegen Bayern München had opgelopen. Het gemis van de Noor liet zich aanvankelijk voelen. Met Thorgan Hazard als gelegenheidsspits ontbrak het Dortmund in de eerste helft aan killersinstinct. Bovendien verweerde Paderborn zich kranig. Ook opvallend: arbiter Daniel Siebert floot in de eerste helft maar één keer voor een overtreding.

Lees ook: Borussia Mönchengladbach blijft dit keer schadevrij in CL-race

Dortmund schakelde na rust een tandje hoger en vloeiden bij Paderborn de krachten weg. Dat resulteerde snel in de openingstreffer van Hazard. Hij tikte binnen na goed voorbereidend werk van Emre Can en een foutje van keeper Leopold Zingerie. Drie minuten later juichte Dortmund opnieuw. Sancho begon aan zijn hattrick door de tweede treffer voor zijn rekening te nemen. Het doelpunt droeg hij op aan George Floyd, de zwarte Amerikaan die bij politiegeweld om het leven kwam. Bij het vieren van de goal liet Sancho een shirt met 'Justice for George Floyd' zien.

Voor Paderborn betekende de 0-2 niet gelijk de genadeslag. De thuisploeg kwam terug in het duel nadat het een dubieuze penalty kreeg voor een handsbal van Can. Uwe Hünemeier benutte het buitenkansje van Paderborn. Slechts twee minuten kon Paderborn dromen van een comeback, want Sancho reageerde met zijn tweede van de avond razendsnel op de tegentreffer. Vanaf dat moment kon Paderborn het helemaal niet meer belopen en kon Dortmund nog verder uitlopen. Achraf Hakimi en Marcel Schmelzer scoorden en Sancho wist zijn hattrick in blessuretijd compleet te maken.

Op de ranglijst van de Bundesliga blijft Dortmund op zeven punten van Bayern München. Op dit moment belangrijker: de achtervolgende clubs komen niet dichter bij de tweede plaats van Die Borussen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 6 juli 2020

  2. zondag 5 juli 2020