Schreuder: "Dit werd gezien als Umbau-Saison"

Schreuder: "Dit werd gezien als Umbau-Saison"

31 mei 2020 – Alfred Schreuder zat enkele dagen geleden nog in een crisis met 1899 Hoffenheim nadat het zeven duels op rij niet had gewonnen, maar door de midweekse zege op 1. FC Köln en de 0-1 overwinning bij 1. FSV Mainz zaterdmiddag is de lach terug bij de Nederlandse coach. Met een voorsprong van vier punten op SC Freiburg heeft het de zevende plaats opeens in handen en dat is hoger dan voor het seizoen werd verwacht.Dat vertelt Schreuder tegenover Voetbal International. Daarmee is de coach weer volop terug in de strijd om Europees voetbal: met een beetje mazzel is plek zeven daarvoor al genoeg. "Hoffenheim heeft in de zomer voor 130 miljoen euro aan spelers verkocht en er moest gebouwd worden aan een nieuw elftal voor de toekomst. Dit seizoen werd gezien als een Umbau-Saison", legt Schreuder het plan van de club uit. Bovendien vertrok succescoach Julian Nagelsmann naar RB Leipzig.

Dat de Duitse club meedoet om Europees voetbal is dus positief. "Vooraf werd eindigen in het linkerrijtje als prima gezien, bij de eerste negen. Het is super om te zien wat er nu gebeurt en met wat voor jongens", aldus Schreuder. "Ik denk dat het gat met de topvijf inderdaad te groot is, daaronder zit een grote groep waar wij bij horen. Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd, maar als we uiteindelijk Europees voetbal zouden halen, zou ik heel tevreden zijn."

Lees ook: Schreuder over debuut Bogarde (18): "Prima gedaan"

Met nog vijf duels te gaan, treft het nog wel onder andere Borussia Dortmund en RB Leipzig, waardoor het een relatief zwaar programma heeft. Schreuder ziet bovendien dat het drukke programma invloed heeft op de fitheid. "We krijgen sneller meldingen van spierklachten. Na het duel met Mainz hoorde ik in de kleedkamer ook veel spelers over pijntjes, meer dan voor de competitiestop. Maar na twee overwinningen praat het wel iets makkelijker."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 2 juli 2020

  2. woensdag 1 juli 2020