'De Professor' Eiting: "In het veld denk ik al als een trainer"

31 mei 2020, 11:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Carel Eiting heeft bij Ajax een opvallende bijnaam: de Professor. De middenvelder staat bekend in Amsterdam als een voetballer die veel nadenkt, zowel op het veld als ook daarbuiten. "In het veld denk ik al als een trainer. Dan ben ik bezig met hoe de tegenstander staat en waar voor ons de ruimtes liggen."

Dat vertelt hij op de clubsite van Ajax. "Ik zoek dan eerder wie van het team vrijstaat, in plaats van dat ik meer met mijn eigen rol bezig ben", aldus Eiting, die dat overigens niet alleen als pluspunt ziet. "Dat is aan de ene kant een heel sterk punt van mezelf, omdat ik anderen kan helpen. En ik begrijp in het veld hoe we meer kansen hebben om te winnen, omdat ik de zwakheden zie van de tegenstander. Maar aan de andere kant moet ik ook wat meer aan mezelf denken."

De bijnaam van de Professor voor Eiting, die het vwo heeft afgerond, kwam uit de koker van zijn oude ploeggenoot Kaj Sierhuis. "Dat kwam ook omdat Kaj Sierhuis een foto met dat onderschrift van mij plaatste op Instagram tijdens een trainingskamp", aldus Eiting, die niet uitsluit dat hij na zijn loopbaan als voetballer als trainer aan het werk gaat in de voetballerij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen