FC Transfertargets: Onana, Havertz, Pjanic, Bale en Martínez

1 juni 2020, 12:00

Door de coronacrisis draait de transfermarkt nog zeker niet op volle toeren, toch werd Mauro Icardi gisteren (zondag) gepresenteerd bij Paris Saint-Germain en kondigde Atlético's Saul een naderende overgang aan. Ook de geruchtenmarkt draait op volle toeren. Welke voetballers blijven als target maar terugkomen in het Europese geruchtencircuit en zullen ondanks de crisis vermoedelijk toch verkassen? 

Andre Onana (Ajax, contract tot 2022)

De doelman van Ajax staat bij vrijwel alle Europese topclubs wel ergens op een lijstje. De Kat uit Kameroen wil graag vertrekken uit Amsterdam, hoeft niet de hoofdprijs te kosten en heeft zich bewezen op het hoogste niveau. FC Barcelona was het meest concreet, maar ook Paris Saint-Germain en Chelsea werden meermaals concreet gelinkt aan de sluitpost. Onana zal de hele zomer nog over de tong gaan, maar komt het ook tot een transfer?

Kalidou Koulibaly (Napoli, contract tot 2023)

Het lijstje absolute topclubs dat nog níet aan de sterke centrale verdediger van Napoli is gelinkt de afgelopen jaren, is vermoedelijk kleiner dan de geïnteresseerden. Manchester City heeft hem hoog op het verlanglijstje staan en Liverpool-coach Jürgen Klopp zou al met de Senegalees hebben gebeld. In Engeland zijn ze erg gecharmeerd van de achterhoedespeler: in het recente verleden werden ook Manchester United, Everton en Newcastle United – mits de overname doorgaat – genoemd als nieuwe werkgevers. Paris Saint-Germain gaf aan niet langer achter Koulibaly aan te zetten, maar belangstellenden zijn er desondanks nog genoeg. Aangezien zijn contract tot en met 2023 loopt, zal het prijskaartje wel fors blijven. 

Samuel Umtiti (FC Barcelona, contract tot 2023)

Paris Saint-Germain, Juventus, Manchester United en Arsenal: het zijn zomaar wat clubs die in de wandelgangen worden genoemd als mogelijke nieuwe werkgever van Samuel Umtiti. De Franse centrumverdediger is bij FC Barcelona niet zeker van een basisplaats en wordt derhalve in verband gebracht met een vertrek uit de Catalaanse hoofdstad. Voor een bedrag van dertig miljoen euro zou Umtiti opgepikt kunnen worden. In Spanje wordt ook geschreven dat de verdediger betrokken kan worden in een ruildeal met Inter. Barça wil namelijk dolgraag Lautaro Martínez, aanvaller van de Italiaanse club, aantrekken.

Dayot Upamecano (RB Leipzig, contract tot 2021)

Het wordt nog een heel karwei voor RB Leipzig om Dayot Upamecano te behouden. De 21-jarige verdediger is een volgend pareltje uit de Oost-Duitse talentenfabriek. Niet verrassend dat Bayern München weer op de stoep staat voor het beste spelersmateriaal van de concurrentie. Naast Bayern worden meer grote clubs in één adem genoemd met Upamecano. Real Madrid, FC Barcelona, Arsenal en Tottenham Hotspur passeerden allemaal al de revue. Leipzig zelf hoopt de Fransman te kunnen verleiden tot een nieuw contract. Lukt dat niet, dan moeten Die Roten Bullen hem wel verkopen.

Alex Telles (FC Porto, contract tot 2021)

Paris Saint-Germain kan spoedig nog weleens een miljoenentransfer aankondigen. De Parijzenaars lijken favoriet voor de handtekening van Alex Telles. In de media werd al een akkoord gemeld, maar witte rook is er tot dusver nog niet. De gewilde Braziliaanse linksback moet FC Porto circa 25 miljoen euro opleveren. Chelsea werd ook in verband gebracht met de 27-jarige verdediger, maar de Engelsen lijken dus mis te grijpen.

Paul Pogba (Manchester United, contract tot 2021)

Pogba is een beetje de classic in het rijtje transfergeruchten, want de Franse middenvelder wordt eigenlijk elke window wel gelinkt aan andere topclubs. Met een comeback naar Juventus wordt hij al langere tijd in verband gebracht, terwijl Zinedine Zidane met Real Madrid ook al veel langer belangstelling heeft getoond met Pogba. Zij zouden liefst vier spelers willen ruilen komende zomer om de middenvelder binnen te halen. Hoewel zijn contract in 2021 afloopt zal hij zeker niet voor een spotprijs over tafel gaan, aangezien United nog een eenzijdige optie heeft om te verlengen. 

Kai Havertz (Bayer Leverkusen, contract tot 2022)

Peter Bosz voorspelde dat het twintigjarige talent voor meer dan honderd miljoen euro over de toonbank zou gaan. Of dat door de coronacrisis nog steeds aan de hand is, zal onduidelijk zijn. Bayern München heeft de Duitser hoog op zijn lijstje staan, Real Madrid had al onderhandeld met de spelmaker en ook de Engelse clubs (Liverpool, Manchester City en Chelsea) zouden geïnteresseerd zijn. Gezien zijn geweldige vorm na de coronastop zullen de geruchten niet bepaald minder worden. Als Bosz volgend jaar hoge ogen wil gooien in Duitsland, zal hij Havertz moet zien te houden. 

Miralem Pjanic (Juventus, contract tot 2023)

Juventus leurt met Miralem Pjanic. De Bosniër was dit seizoen geen schim van zichzelf en is er voor hem in Turijn niet langer toekomst. De Oude Dame probeert hem te gebruiken als ruilwaar. In het geruchtencircuit wordt de middenvelder genoemd bij zowel FC Barcelona als Chelsea. Er zou sprake zijn van een ruildeal met Barça en moet Nelson Semedo de omgekeerde weg bewandelen. Anderzijds gaat het verhaal dat Pjanic een hereniging tussen Maurizio Sarri en Jorginho (Juventus) mogelijk moet maken.

Gareth Bale (Real Madrid, contract tot 2022)

De laatste jaren gaan nieuwsberichten over Bale (30) over golf, Wales of een mogelijke transfer. De Welshman is werkelijk aan alle Europese topclubs al gelinkt, te meer omdat Real Madrid bereid is om hem voor een fooi te laten gaan. Het is een publiek geheim dat hij in onmin leeft met trainer Zinedine Zidane en zou maar twintig miljoen euro hoeven te kosten, wel met een nog flink over te nemen salaris uiteraard. Een terugkeer naar Engeland was aan de orde via Newcastle United, Manchester United en ook Tottenham Hotspur, maar ook in Italië, Duitsland en Spanje is zijn naam gevallen. De voormalig duurste speler ter wereld wil zich ongetwijfeld revancheren op zijn criticasters uit Madrid, maar bij welke club kan hij dat het beste doen? Een terugkeer naar de Premier League lijkt momenteel de meeste realistische optie. 

Lautaro Martínez (Internazionale, contract tot 2023)

Lautaro Martínez is het rookie van dit stel, want de 22-jarige aanvaller geniet eigenlijk pas sinds kort concrete belangstelling en eigenlijk voornamelijk ook van één club. FC Barcelona zou de Argentijn dolgraag naar Catalonië willen halen, maar moet daarmee wel haast maken. Tot 7 juli zou hij voor 111 miljoen euro kunnen worden overgenomen, daarna vervalt de vaste transferclausule. Barça heeft echt weinig financieel vet op de botten, wat een dergelijke transfersom zeer onwaarschijnlijk maakt. Dat maakt de transfer lastig en zorgt ervoor dat de naam van Martínez nog wel even zal vallen in de geruchtenmedia, die eerder ook Real Madrid linkten aan de spits. Troeven zij de rivaal uit Catalonië nog af? 

Timo Werner (RB Leipzig, contract to 2023)

RB Leipzig lijkt hun sterspeler niet langer te kunnen behouden. De snelle aanvaller maakt er ook geen geheim van wat zijn nieuwe club moet worden: Werner droomt van Liverpool. De liefde is ook wederzijds, al kan de coronacrisis ook hier voor complicaties zorgen. De 24-jarige Duitser zou circa 55 miljoen euro moeten kosten. Bayern München zat ook een tijd op het vinkentouw, maar Der Rekordmeister werd en public afgewezen door Werner.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen