'Kompany wijst assistent-trainerschap bij City van de hand'

31 mei 2020, 10:54

Vincent Kompany heeft een baan als assistent-manager bij Manchester City naast zich neergelegd. De verdediger en trainer van Anderlecht heeft van zijn oude coach Pep Guardiola een kans gekregen om in de technische staf van de Engelse club aan het werk te gaan, maar heeft besloten om de Belgische club trouw te blijven.

Dat schrijft The Guardian althans. Sinds het vertrek van Mikel Arteta naar Arsenal is er een vacature in de technische staf van The Citizens. Kompany trad vorig seizoen aan als trainer/coach bij Anderlecht en hoewel hij een stap terug deed in zijn rol langs de lijn bij wedstrijden, wordt hij nog altijd gezien als de leider van het project van Anderlecht. De Belg investeerde recent zelf ook financieel in de club om overeind te houden in de coronacrisis.

Heel goed ging het sportief het eerste seizoen overigens vooralsnog niet: Anderlecht zat lange tijd in crisis en hoewel het de weg omhoog had ingezet, bleef het door de coronacrisis op de achtste plaats staan. Het was de laagste klassering in de historie van de club. De 34-jarige voetballer speelde tussen 2008 en 2019 voor Manchester City. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen